1K
2019-04-22 41 浏览
旺角有很多種不同食物選擇,搞到個人都失去方向,想搵食又唔知有咩新意思,今晚有朋友提議話去剛新開有6間分店的「燒烤堂」,總店在筲箕灣,新店在旺角長沙街。燒烤食物選擇超多,我哋就選了自己喜歡的食物,「地道牛肉串」牛肉肉質彈牙,有肉汁。個人最喜歡「雞皮墨魚滑」雞皮香脆惹味,墨魚滑彈牙,有墨魚香,食到返尋味。「蜜糖雞中翼」都好香甜,雞翼肉質夠滑,算肥美同入味。「蒜茸燒廣島蠔」未食已經聞到蒜蓉香, 廣島蠔鮮甜香口,愈食愈滋味。「鹽燒豚肉荔枝卷」這個是我特別點的,因為味道層次比較豐富,豚肉鹹香,荔枝爽甜,有先鹹後甜的感受,十分滿足。「昆布湯稻庭烏冬」, 稻庭烏冬很優質,麵質感滑溜, 昆布湯清甜,大推!「流心榴槤炸彈」比較一般,唔夠榴槤香。「蜜蜂燒菠蘿」夠晒甜同多汁,解油膩一流。「蒜茸茄子」燒得很香,茄子份量夠大,兩人share剛好。「蜜蜂玫瑰紅腸」及「鹽燒墨魚咀」都ok,紅腸好厚身,墨魚咀都好大份。「鹽燒原塊雞皮」超邪惡,口感似薯片,非常脆口, 幾乎每枱客人都會叫一塊,的確係最受歡迎的食物。

燒烤食物選擇超多,我哋就選了自己喜歡的食物,
「地道牛肉串」牛肉肉質彈牙,有肉汁。

「蜜糖雞中翼」都好香甜,雞翼肉質夠滑,算肥美同入味。

「流心榴槤炸彈」比較一般,唔夠榴槤香。

「蜜蜂燒菠蘿」夠晒甜同多汁,解油膩一流。

「蒜茸茄子」燒得很香,茄子份量夠大,兩人share剛好。