2022-10-04 337 浏览
之前食過一次佢嘅鹽焗雞,真係太好食。老媽子好鐘意食雞,係屋企食生日飯,我山長水遠都要黎佐敦買外賣加餸,都想佢食到好野ga ma。$78 鹽焗雞比完錢等拎個陣見到啲燒鵝都流哂口水,可惜屋企都煮左好多餸,惟有下次再試啦。終於食到呢隻鹽焗雞,想講師傅會斬好哂先放入外賣盒,仲要斬得好靚,冇碎骨。因為天氣都凍,拎到返屋企仲暖暖地,但係重點係拎到返屋企,我哋冇再煮熱,即食都超級好味,之前食其他鋪頭嘅鹽焗雞一係太鹹一係啲雞肉鞋拾拾,但係呢間嘅鹽焗雞絕對唔會咁,首先食第一啖唔會過鹹仲要帶有鹹香味(呢到真係要讚師傅好野),雞皮唔油,乾爽 (連我呢啲平時唔鐘意食雞皮嘅人都食哂),雞肉又滑又juicy,不得了。老媽子食完都不停讚,呢隻雞真心推薦。

$78 鹽焗雞
2022-02-12
3 分钟 (外卖自取)
庆祝纪念
生日