2015-08-03
好內無食過la, 以前番大學既時候會當飯堂, 今次同朋友慶生決定來食交通都好方便, 係銅鑼灣坐25號小巴, 10分鐘就到, 揸車既朋友>>>餐廳有免費泊車, 要book位時留定la呢度主打係火鍋, 睇到人地叫D 食材都好新鮮, 不過我地今次係食小菜特別推介:特色雞: 係白切雞上面加左d 炒過既蒜頭,蔥等等, 用來撈飯一流 焗魚腸: 好少地方有得食, 真係好驚喜呢度有, 做得好乾身, 又係送飯一流 黃金蝦: 待應一送上枱, 個陣咸蛋黃香到呢…. 朋友話好似有個月餅係隔離咁, 個汁好正, 掛係隻蝦到, 啜D汁好入味 食完飯同老闆傾計, 原來有炭燒原隻乳豬食, 冬天仲有炭燒煲仔飯, 下次來一定要預訂一隻乳豬先 , 炭燒乳豬依家好難搵, 真心想番小時候既味道今晚真係出乎意料之外地好食呀!佢有一個好大既露天地方可以BBQ 或者打邊爐, 今次就見有人帶埋狗狗來食, 愛狗狗既朋友下次可以帶埋愛犬來聚餐la
特別推介:
今晚真係出乎意料之外地好食呀!
题外话/补充资料:
順便一提: 呢度唔收切餅費嫁!