2011-06-14 10 浏览
自從日本地震後, 我都食少左日本刺身, 除了怕幅射, 更擔心剌身的水準, 因確實大不如前, 失望至極 但剛巧看到雜誌介紹一間日本放題, 文字及圖片介紹異常吸引,難得放題有虎蝦及甜蝦作招徠, 又有85折discount coupon, 所以就舉家去食, 為將近既父親節食飯慶祝 !!!!!!!!!!!! 一出電梯口, 已見到好多人排隊等入座,因已訂位, 所以好快就被安排入座, 入座後, 服務員好好招呼地遞上餐牌同問需要什麼飲料,飲品方面有鮮搾果汁丶道地烏龍茶丶薑母茶丶柑桔檸檬丶巨蜂提子梳打等選擇, 鮮搾果汁包括橙汁同西瓜汁, 絕對不是溝糖水的西瓜汁或果汁先生的橙汁, 抵讚 另外, 它有別於一般放題, 不需tick紙仔點食物, 服務員會親自幫你落order, 以放題黎講, 食物款式算係多,刺身: 三文魚丶鮑片丶油甘魚丶吞拿魚丶馬刀背丶帶子粒, 同埋我至愛既甜蝦sushi/手卷: 海膽丶軟殼蟹丶火炙芝士三文魚等串燒: 雞翼丶牛舌丶冬菇丶蝦丶粟米丶多春魚丶煙肉車里茄等鐵板燒: 牛仔骨丶蒜香牛肉丶炒雜菜丶炒雜菌等天婦羅: 蝦天婦羅丶南爪等炸物: 炸蠔丶軟骨餃子丶秋刀魚丶芝麻雞翼等其他雜食: 蟹
自從日本地震後, 我都食少左日本刺身,

但剛巧看到雜誌介紹一間日本放題, 文字及圖片介紹異常吸引,
所以就舉家去食, 為將近既父親節食飯慶祝
!!!!!!!!!!!!

一出電梯口, 已見到好多人排隊等入座,
因已訂位, 所以好快就被安排入座,
入座後, 服務員好好招呼地遞上餐牌同問需要什麼飲料,

另外, 它有別於一般放題, 不需tick紙仔點食物,
sushi/手卷: 海膽丶軟殼蟹丶火炙芝士三文魚等
串燒: 雞翼丶牛舌丶冬菇丶蝦丶粟米丶多春魚丶煙肉車里茄等
鐵板燒: 牛仔骨丶蒜香牛肉丶炒雜菜丶炒雜菌等
天婦羅: 蝦天婦羅丶南爪等
炸物: 炸蠔丶軟骨餃子丶秋刀魚丶芝麻雞翼等
其他雜食: 蟹粥丶牛肉鍋丶稻亭烏冬丶海膽炒飯丶枝豆丶鮮果/蟹子沙律等
雪糕: 芝麻丶紅豆丶綠茶丶菠蘿

每人仲會送一份特食, 有11"虎蝦丶鵝肝(但琴晚無貨)丶兩隻牡丹蝦,
我地個個都鐘情虎蝦, 真係好大隻, 個蝦頭勁多膏, yummy !!!!!

服務員又會周不時幫你換碟, 同埋執d吉碟走,
杯野飲完又會主動問你駛唔駛幫你叫多一杯野飲, 服務態度佳,
唯一唔好既係要等d食物囉, 就算係刺身都要等,
因為d食物全部都係即叫即整, 全部上枱時都熱辣辣,
所以建議大家食到咁上下, 又要再落order, 以免有個中間等食期;

呢一餐父親節食得好豐富, 又唔太貴, 值得推介俾各位鐘情日本菜既朋友仔,
飲多幾杯鮮搾果汁, 食多d甜蝦, 手卷, 串燒, 一定抵番條數,
影左d相俾大家睇下, 但因為掛住食, 所以只係影左一部份

我地揀5:30-8pm呢個時段, 所以每人$198, 有張85折coupon,
即場申請佢張信用咭, 有另外有多95折, 琴晚埋單每人$170有找, 真係非常抵,
不要被"中環"呢個地區嚇親, 以為餐廳全是高級或昂貴, 原來細心發現會有意外驚喜 !!!!!!!!

p.s. 因太好食, 掛住食, 只影左一部份喳
門面裝潢不錯
每人一隻的11"虎蝦