2020-01-25
喺觀塘行完開倉,經過the wave。之前我哋嚟過呢度上堂,都知道上面有幾間餐廳。本來想去6樓,點知出錯電梯,去錯3樓。將錯就錯,我哋就坐低左係mini friday。下午時間食既係semi lunch buffet。價錢又唔算貴,見到牛我一定抗拒唔到,所以我地叫咗澳洲肉眼扒同羊架。 肉眼扒我叫咗五成熟,我好欣賞餐廳佢哋,因為真係上枱嘅時候真係五成熟,唔會多唔會少。肉眼扒係配黑松露燒汁,兩者都match,又唔會蓋過啲牛味。羊架係兩隻細嘅羊架,為食嘅我當然搶咗朋友一隻試下,超驚喜羊架完全唔會有騷味,肉質好嫩滑,好食,推介可以試吓。自助區有沙律,甜品,湯,仲有啲唔同嘅小食,款式唔算太多,但係都已經好足夠。而佢個lunch buffet仲可以食到四點,我哋食當日係平日,坐下傾吓計慢慢食,完全冇壓力俾人趕。所以食得好愉快。不過美中不足嘅係,個lunch set包個杯飲品有點不足夠,可能食咗啲沙律汁同埋比較濃味嘅東西,所以如果飲品可以大杯啲,就真係Perfect啦