2022-10-23 1342 浏览
貫徹Rosewood 既訂枱規則,又係要俾信用咭資料去book枱。大約一個月前已經book定。由預定birthday dessert 到confirm reservation,再到當日餐廳用膳整個過程都有很好既服務。之前見到有人話電話打唔通,其實佢confirmation email 有個WhatsApp number, 好快已經有人覆。用餐當日會有當日既special cut menu WhatsApp 俾你。當我用WhatsApp 預訂一個份想食既cut, 好快佢哋staff Nicole 就問可唔可以打電話俾我傾。Nicole 十分之專業,佢問左我地食量同口味,咁佢話我知我原來同佢預訂的只有細份cut, 跟住我又問問題,Nicole 好專業地俾意見。最後訂咗54oz 既Tomahawk。然後其他單件上既扒就建議我哋到咗餐廳再慢慢決定。正常食扒,都會懶係先叫下前菜salad, 重有好多人都有提及到既黑松露signature steak tartar.兩個salad ok but 可以skip, ,因為性價比太低。之於個steak tartar, 真係好一般。食唔返當年San Fra

兩個salad ok but 可以skip, ,因為性價比太低。之於個steak tartar, 真係好一般。食唔返當年San Francisco Steak House 既水準!

然後,主角WestHolme Wagyu M8-9 Tomahawk上枱。我哋叫medium rare, d火再燒一燒就啱哂!首先一定係點火,係會令全枱人手機先食!拍片既拍片,影相既影相。好嘞,打完卡就係食啦。係堅係好好味,個種whisky and dry aged 既味真係唔係吹水,全枱每個人都一致覺得超水準!之後再食Denver Steak, 呢個就係另一種口味,肉味再濃d不過都係高手之作。

值得一提係d 燒菜,grill 完出嚟又啱啱好,有炭香但係又唔會乾哂,反而有份香味又幾好食!

整體來講,超高水準嘅扒房。如果真係想食靚牛扒,呢間唔會令你失望!
54oz      Tomahawk
Denver  Steak