2022-06-18
【Background】日本過江龍Saori 1mm同栗紗織班戟係銅鑼灣登陸啦🥳 黎得「Pancake Senmon Saori」除左必試佢地嘅班戟,仲最重要嘅係打卡🤣 班戟專門店以禪意為裝潢主調,全店配以棕黃色嘅色調,設置日系木趟門,小庭園,秋楓,開運福貓掛旗等,一入門口就feel到濃厚嘅京都風,愛打卡影相嘅你必定不要錯過😎────────────────────【日式雜錦便當 $128】以日式木便當承載,小而精巧,感覺好QQ🥰 選用日本米飯,有炸雞,溫泉蛋,肉餅,日式蟹棒,燒竹輪等,食得豐富之餘仲好有和日feel😎 一Set仲包埋是日餐湯(粟米忌廉湯),沙律及茶添~.【紫薯 Mont Blanc 班戟 $148】黎到最重要嘅環節,就係招牌班戟啦🥳 其實班戟底有三種味道,而班戟中間係有雪糕的,六種味道自選其一😘 小編揀左紫薯+原味班戟底+抺茶雪糕,呢三種配合埋一齊,簡直係Perfect match呀🤣 班戟輕怡不滯,濃厚嘅蛋香,口感輕盈軟綿帶微空氣感,配上抺茶雪糕,Balance 到甜膩感,加上大量嘅紫薯蓉,三層層次感,難怪係長期最受歡迎嘅班戟呢🥰.【抺茶富士山/焙茶富士山 $48】
────────────────────
【日式雜錦便當 $128】
【紫薯 Mont Blanc 班戟 $148】
【抺茶富士山/焙茶富士山 $48】
選用富士山杯,絕對吸引眼球🤣 兩款都係400次打成嘅奶蓋,味道自然濃郁而醇滑,再同鮮奶攪拌,入口更順滑👍前者茶香滿滿帶香甜,後者茶香味更為濃厚
【Remark】
✔️ 加一服務費