2023-08-01
終於去左呢間係bucket list好耐既餐廳啦👅餐廳係走沖繩居酒屋風,所以Menu幾豐富。小食、串燒、炸物、拉麵、酒都好多選擇嫁!🦐虎蝦濃湯麵虎蝦好大隻,出面仲包左一層櫻花蝦再拎去炸,又脆又啖啖肉!蝦湯好杰身,好濃味!啲麵好掛汁,每一啖都食到個湯既精華!但個麵份量都幾多,最好兩個人share,唔係會好膩🥒麥粒味噌青瓜係餐廳送既前菜,清爽既青瓜加埋味噌醬一齊食又幾好味、幾夾🪿葡提鴨卷鴨肉包住一粒提子,食落既感覺幾得意。但男朋友唔中意又咸又甜既感覺,所以佢就話唔會再叫啦😂🦀蟹肉杜蠣隻蠔炸得好脆卜卜,上面放左好多蟹肉,再灑上青葱引味,值得試下🐟白燒活鱔白鱔啖啖肉,個皮燒到好脆好多油,食落好香口!唔中意食魚既我都覺好食!大推!🍹檸檬冰串燒酎好打卡able既野飲,但飲落就冇咩特別,正正常常餐廳長期都要排隊,所以想試既朋友仔就最好book定位先!咁就唔洗等得咁辛苦啦👅
🦐虎蝦濃湯麵
🥒麥粒味噌青瓜
係餐廳送既前菜,清爽既青瓜加埋味噌醬一齊食又幾好味、幾夾
🪿葡提鴨卷
🦀蟹肉杜蠣
🐟白燒活鱔
🍹檸檬冰串燒酎
好打卡able既野飲,但飲落就冇咩特別,正正常常