2011-09-01
同老豆兩個人去食晚飯,叫左一碗淨水餃,一碟煎餃同一個蔥油餅,2杯豆漿以價錢同份量黎講,2個人夠飽環境都算乾淨,係d枱太細,同d埋空間太窄,坐得辛苦d,成日都同後面果個人撞背同批肘首先上的蔥油餅,比較硬同埋乾,老豆話因為係翻煎,麻麻地如果比我再選多次,我會選饀餅黎試,頭沙窩餅我會選做甜品,唔想佢第一道就上跟住上的係煎餃,煎得外皮好脆,但有點硬,內裡亦有肉汁但我係大角咀太子果頭食過一間煎餃,佢地d餃係會落少少水煎同埋焗一焗,成隻金黃色,入口香脆又不致過硬相比之下,因為我有心水煎餃在心中,唯珍的煎餃只能排在我的心水後面啦,平均黎講,對於鐘意食香口野的人,都ok第三碗上的係淨水餃,我個人比較喜歡,餃皮還可以,不算太厚,內饀有肉汁味道適中,不會過咸湯底清清地,唔油,唔搶味,ok同埋豆漿唔太甜,飲落味道清爽,亦唔會好似一d好失敗的豆漿咁有渣或者粉狀物,NICE
以價錢同份量黎講,2個人夠飽
首先上的蔥油餅,比較硬同埋乾,老豆話因為係翻煎,麻麻地
跟住上的係煎餃,煎得外皮好脆,但有點硬,內裡亦有肉汁
湯底清清地,唔油,唔搶味,ok