2019-01-12 48 浏览
見今日凍左,就決定同女朋友去呢度食返個熱辣辣嘅釜飯🥳我自己就叫咗個古味塩麴牛舌盛釜,加左$18升級變套餐🥴牛舌既份量都好多,亦都好好食👍🏻唔好睇佢好似好細碗咁呀,真係估唔到飯嘅份量都好多,牛舌既汁同芝麻粒令到牛舌既味道昇華左🤤由於升級左做套餐,就跟埋一碗麵豉湯同前菜,麵豉湯嘅味道同出面餐廳嘅味道有啲唔同,呢度嘅比較甜少少,對於我來講係易入口啲嘅😂前菜我就冇食啦,因為本人唔太喜歡酸瓜😂跟餐嘅特飲係有半價,所以就叫咗呢一杯士多啤梨既飲品,估唔到有驚喜喎,啲cream溝埋士多啤梨沙冰,就好似飲緊一杯新鮮嘅士多啤梨奶👍🏻而女朋友就比較注重健康,佢就order左五目釜魂,即係野菜嘅釜飯,啲蔬菜都好新鮮,好甜,不過提提大家,記得問職員攞少少燒汁,咁樣食落去去會比較惹味啲!另外見佢啲牛舌咁好食, 我哋就在order多個吉列牛舌,又係唔錯既選擇👍🏻👍🏻當然唔少得女朋友最鍾意嘅玉子燒啦,仲配埋佢最鍾意嘅黑松露醬,又係一個非常夾嘅配搭,無得輸!呢餐我哋都覺得係好抵食,估唔到叫咗咁多嘢食,又食到咁飽,兩丁友都唔使$250,正!
見今日凍左,就決定同女朋友去呢度食返個熱辣辣嘅釜飯🥳

我自己就叫咗個古味塩麴牛舌盛釜,加左$18升級變套餐🥴

前菜我就冇食啦,因為本人唔太喜歡酸瓜😂

2019-01-09