2021-04-03 528 浏览
一直都好钟意Pirata旗下嘅餐厅,佢哋餐厅嘅质素绝对系水准之上,每一次去都唔会失望。去Pirata之前系比佢menu吸引,有齐晒钟意食既食物同埋free flow😍,去到餐厅原来有两层,坐底睇左menu,就好快拣到食啲咩。Appetizers拣左Carpaccio,Cold cut(Ham, cheese, Salami),Calamari。个前菜真系已经食饱左一半,食呢啲再饮free flow好易一杯再一杯。值得一提既系free flow,有得拣红酒/白酒/ Champagne/ Selected Cocktail。Main course拣左The Butches Cut,呢样系二人份,waitress有问过会唔会有需要叫半份,另外再拣其他Main,但黎到梗系试佢signature dish,叫左medium rare,真系无令我失望。甜品可以拣Tiramisu/ Pana cotta,呢度既Tiramisu真令我喜出望外,佢既分层处理得好好,虽然我已经饱到捧住个肚,但都一啖淡食晒佢

Calamari
Cold  cut