以後不會再去的一間餐廳!!! 欺騙顧客!!!本人跟朋友家人不時也會四圍食BUFFET, 本來也不會寫什麼食評..但今次真的要開文罵一罵...今日跟幾位同事收工想緊去邊度食野, 想起文華出名的自助餐, 少數還有生蠔供應的地方, 於是打去問下碰下運氣, 竟然即日都有位, 問做緊咩主題: 歐洲式自助餐, 海鮮, 魚生, 甜品樣樣齊, 聽到都流口水, 於是即刻出發前往~!七點到埗, 一坐低就衝出去進攻生蠔, BUFFET範圍不大, 一眼望哂, 但行左幾個圈都搵5到有生蠔既蹤影, 以為是未黎得切加出來, 就想問下服務員幾時有, 點知得出的答案竟然令我們晴天霹靂!!"沒有生蠔供應, 轉左龍蝦代替"聽完我地都呆一呆, 然後追問係幾時開始既事, 原來是一個多星期前的事, 咁為什麼沒在電話跟我地講聲?正常既酒店自助餐本來出既野停止供應都應該跟來光臨既客人通知聲, 何況是五星級的酒店!?難道是我地沒多口問下? 是客人的錯??服務員, 甚至穿著西裝的經理怎樣解釋也聽不入耳了, 本來真係想即刻起身走人, 無奈同事們已經食緊野了,只有滿肚子氣的坐番低! 食多少少野已經沒胃口了, 再食幾多都抵唔番, 聽同事講甜品
以後不會再去的一間餐廳!!! 欺騙顧客!!!

"沒有生蠔供應, 轉左龍蝦代替"

難道是我地沒多口問下? 是客人的錯??

只有滿肚子氣的坐番低!

食多少少野已經沒胃口了, 再食幾多都抵唔番, 聽同事講甜品同燒牛肉都唔差

沒有生蠔, 取而代之是每人半邊的焗龍蝦, 但不值一提

到了叫餐茶的時間, 想起朋友介紹過呢度既咖啡好香而且有精美的拉花圖案, 於是叫了杯CAPPUCCINO,
點知拎完野食返黎看到果杯野, 心情就跟那杯野一樣...一團糟~!! 多口問了一下服務員, 說轉了STANDARD...
真係未聽過轉STANDARD竟是降低水平...
完了...徹底對呢間野失望, 唔好話推薦人黎食, 我仲應該要行好心阻止人黎食添!!

搭住車都趕左呢篇食評出來先, 以免再有人受害! 建議真的要食之前打去問下, 有咩食物有, 最重要的是有咩食物冇!!!!

题外话/补充资料: 食物雖然不濟, 但值得一提既係服務員收碟速度快, 服務態度不俗, 值得一讚!
2013-03-12