2022-12-01 25 浏览
嚟到尖沙咀依間 Hans Bar and Restaurant 飲杯野放鬆下~ 順便同朋友盡數心中情🔺Signature cocktail-同朋友一坐低就比特別既cocktail名吸引住,好快就決定左叫”Aestivate 蜜瓜“同”Corn Master 粟米“🥹可惜落order既時候被告知當日無”Corn Master 粟米不過bartender好好,主動問我地想飲咩類型既cocktail可以tailor made🙃朋友想要清新啲既佢好快就建議左一杯moscato base既cocktail😆🔺Aestivate 蜜瓜飲落有微微蜜瓜味,啱晒女仔飲😁另一杯moscato base cocktail飲落相對無咁甜,的確幾清新而且好易入口😄兩杯cocktail都幾唔錯😆🔺Chilled前菜叫左日式前菜拼盤,當中有4樣野而入面既“燒雞泡魚乾”好有驚喜,因為係熱既! 食落好香,而且口感完全唔硬,令人忍唔住食完一條又一條,非常適合送酒嘅小食🔺Heavy主菜“意大利餛飩配白松露油雜菇醬”,上檯碟細細不過食下食下發覺裡面其實都幾多粒餛飩,我無仔細數不過同朋友都覺得最少有10粒。味道好好,餛飩唔會皮

🔺Signature cocktail-

🔺Aestivate 蜜瓜

🔺Chilled

🔺Heavy
主菜“意大利餛飩配白松露油雜菇醬”,上檯碟細細不過食下食下發覺裡面其實都幾多粒餛飩,我無仔細數不過同朋友都覺得最少有10粒。味道好好,餛飩唔會皮多過餡,口感亦都啱啱好唔會太硬太淋。

📍 Hans Bar and Restaurant
📍 尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下7-8號