Green Orange

虽然有唔少黄店好食,但系好难会遇到一间由食物质素到服务同样高质素嘅黄店,Green Orange 主打意大利Fine Dining,无论餐厅环境灯光,音乐,蜡烛,呢啲细致位做得好好,营造一个好浪漫嘅气氛时令生蚝 - 蚝肉肥美,富海水味 配上经理介绍既白酒,绝配!!! ($ 58)虎虾海鲜汤 - 一个好传统既海鲜汤,做到 香 浓 滑,一啲都唔简单,又足料,同女朋友一人一份,每次黎必饮! ($ 98)唔记得咩名嘅Cocktail - 饮完一个好浓郁嘅海鲜汤之后,想饮杯酒清一清个味蕾,David经理介绍左我饮呢杯野一杯好有层次既Cocktail ,饮到密瓜,青瓜既清香,清新,连个装饰(菠萝干)都可以食。。。一个字黎形容"Fresh" 香煎鹅肝伴白松露烤菇意大利饭 - 鹅肝外脆内软,油香伴著意大利饭,非常 Creamy, 杂菌好足料,淡香既白松露香味《赞》无野可以挑剔! ($ 188)烧黑毛猪架 - 烧薯菜 味道扎实/配上煎到仅仅熟既黑毛猪架,个表面煎到香脆微微既新鲜香草&蒜蓉香味,好食" ($ 258)虽然同女朋友已经食到好饱,食Fine Dining又点可
虽然有唔少黄店

时令生蚝

虎虾海鲜汤

($ 98)

唔记得咩名嘅Cocktail -

虽然同女朋友已经食到好饱,食Fine Dining又点可以唔食埋个甜品

火焰香蕉雪榚 - 又睇得又食得,如果可以配朱古力雪糕就仲正喇
($ 88)

整个用餐体验感觉很好,份量好足,服务态度很好,侍应生对食物知识很充足,有问必答《食物配酒水呢方面都做得好好
》We will be back!!!
2021-06-07
等候时间
90 分钟 (堂食)
时令生蚝
虎虾海鲜汤