2021-05-22
情人節推介餐廳|手工意粉/意大利飯Involtini係屯門開咗姊妹店,一定要試試啦!分店環境好舒服,位置都好好,不過第一次去要行個圈先搵到🤪- 頭盤(麵包)酸種包+黑麥包配自家製黑醋牛油+橄欖油好軟熟😋真心好好食- 傳統卡邦尼手造意大利麵呢碟只需百幾蚊嘅卡邦尼意粉,真心係用心之作🤯個汁好濃厚,蛋香味👍🏻豬面頰肉真係好加分,好juice,咸香咸香der☺️手造意粉好好好煙韌,而且仲好掛汁,真心好好食🙈- 西西里紅蝦.手造意大利麵好多隻紅蝦,隻隻都有鮮甜嘅膏,蝦肉爽口亦處理得好好😋個碟意粉充滿紅蝦嘅鮮甜🦐- 「自己整」提拉米蘇一開始以為得Tiramisu,原來仲有espresso with手指餅😍 手指餅甜甜地,再點espresso好配,我仲加埋啲Tiramisu,好好食啊❣️Tiramisu真係好出色,大推👍🏻超級滑,一啲都唔膩,食多個都得😂(真係食到眼都大埋🤣)- 飲品Mocha:正常發揮Chocolate:好似加咗啲真意大利朱古力,超濃郁又香,第一次覺得朱古力都咁好飲🤯(大讚佢哋用蒲草飲筒,非常環保♻️👍🏻)環境:非常好!坐到bar枱,仲可以睇住廚房做野,超正☺️店員:打電話去問,店員好ni
Involtini係屯門開咗姊妹店,一定要試試啦!
分店環境好舒服,位置都好好,不過第一次去要行個圈先搵到🤪
- 頭盤(麵包)
酸種包+黑麥包配自家製黑醋牛油+橄欖油
好軟熟😋真心好好食
- 傳統卡邦尼手造意大利麵
呢碟只需百幾蚊嘅卡邦尼意粉,真心係用心之作🤯
個汁好濃厚,蛋香味👍🏻
豬面頰肉真係好加分,好juice,咸香咸香der☺️
手造意粉好好好煙韌,而且仲好掛汁,真心好好食🙈
- 西西里紅蝦.手造意大利麵
好多隻紅蝦,隻隻都有鮮甜嘅膏,蝦肉爽口亦處理得好好😋
個碟意粉充滿紅蝦嘅鮮甜🦐
- 「自己整」提拉米蘇
- 飲品
Mocha:正常發揮
(大讚佢哋用蒲草飲筒,非常環保♻️👍🏻)
環境:非常好!坐到bar枱,仲可以睇住廚房做野,超正☺️
店員:打電話去問,店員好nice咁解釋,去到現場又好有耐心咁講解,用餐過程又好有禮貌❣️☺️✨
✨✨✨建議大家先網上訂位,屯門呢間都有預留啲啲walk-in,記得去之前打電話問問啊❣️💘
頭盤(酸種包+黑麥包)
Mocha & Chocolate
- 傳統卡邦尼手造意大利麵