2017-02-25
2081 浏览
情人節當晚老公同我選擇左食漢堡包, 當然唔係M記廿蚊個餐個啲啦...雖然冇燭光晚飯飯, 但係而家出去食個好既漢堡包都好貴架...原來NO.9 有三間分店, 我地今次楝左土瓜灣哩間, 原來係半年前我地曾經經過過, 個時仲話要搵次黎試下添...今次終於食到啦!入面既裝修用左好多不同 Marvel 人物既海報再加上自已自創既語句, 成為店內特式既佈置!食漢包當然要配下啤酒啦...叫左一杯 ASAHI 生啤+一杯手工啤酒, 出面坊間好多都有人工啤酒叫, 已經成為一種趨勢, 今次叫哩款帶有少許花香味, 頗適合女仔, 較易入口..叫生啤可以以半價叫某幾款既小食, 大部份都係一啲下酒小吃, 我地楝左炸雞軟骨, 即炸起, 夠晒熱 (氣), 上面灑左小許七味粉, 好野味黑醋鵝肝魔鬼牛堡 ($122), 所有漢堡都配有薯條+沙律, 普通薯條, 沙律比較失色左少許, 太過單調, 雖則係配菜, 但可以做得更好麵包較軟, 牛肉要左七成熟, 唔會煎到過晒火, 食落仲帶有小許肉汁溜落黎, 塊鵝肝若果表面可以再煎得脆身少少會好味好多, 鵝肝都係要煎到外脆內軟咁先係最好味..芝士焗蝦頭意粉 ($92), 睇佢賣相好一般