2017-11-04 726 浏览
我黎過no.9食野三次,覺得質素真係每況愈下,個人認為真係唔推介黎no.9食。環境方面:場內比較擠小,坐既都係高櫈,唔係坐得幾舒服。店內用左歐化擺設,都幾靚!可惜坐得唔舒服!食物方面:1. 蝦堡漢堡包中間夾左塊蝦餅,蝦餅味道一般,冇咩口感,唔推介。2. 魔鬼牛肉漢堡包中間夾左塊牛扒,牛扒肉質鬆散,食落去完全冇口感可言。唔推介!唔值呢個價。而且個包底係就係烘過,但食落唔香口,個人認為成個包都唔好食。
我黎過no.9食野三次,覺得質素真係每況愈下,
個人認為真係唔推介黎no.9食。

環境方面:
場內比較擠小,坐既都係高櫈,唔係坐得幾舒服。
店內用左歐化擺設,都幾靚!可惜坐得唔舒服!

食物方面:
1. 蝦堡漢堡包
中間夾左塊蝦餅,蝦餅味道一般,冇咩口感,唔推介。

2. 魔鬼牛肉漢堡包
中間夾左塊牛扒,牛扒肉質鬆散,食落去完全冇口感可言。
唔推介!唔值呢個價。

2017-11-02 397 浏览
被炒魷魚已成定局,開始埋首清理堆積如山的工作,假期都要開工,於是獎勵自己食好一點。再加上來此店,今次食羔羊漢堡,另配荔枝梳打。店內環境依舊舒適,輕音樂亦令人份外放鬆,唯獨高高的坐位始終考起我呢個肥仔。羔羊漢堡塊肉煎得非常香脆,味道有少少似羊肉串燒,就算唔係食慣羊的朋友都接受到的味道,入面的蕃茄及菜都算新鮮,反正個麵包就一般般,薯條新鮮及夠鹹香,差點搶了主角鏡,至於飲品就小小伏,咁既價錢應該有更好的選擇。
2017-10-10 297 浏览
服務太差,全店侍應黑口黑面,食物質素差,鵝肝非常乾,漢堡扒五成熟變全熟,又乾又似柴,麵包烘完變脆包,一文不值的製作,黑松露薯條冇黑松露未,雞翼還可以,絕對不會再光顧。
2017-09-26 279 浏览
去gel甲之前,當然食少少野啦。果日係平日下午時段,唔多人之餘,野食都黎得幾快👏 原本一心黎係食龍蝦飽,但係menu上見唔到(寫左係blackboard岩岩背住左睇唔到😖),所以就叫左其他野食試下啦。蝦堡-個蝦似大大大塊既泰式蝦餅😂再配千島醬汁/菜/芝士,又幾夾bor👍凍朱古力cream-cream控表示加分😆雖然食唔到最想食既野,但其他整體黎講都唔錯。同埋個combination都幾自由,可以就禁叫又得,覺得唔夠飽加snack都可以(有d set死左一個份量 見到知食唔哂),岩哂我依d小胃size 😂😂😂

凍朱古力cream-cream控表示加分😆

2017-07-15 475 浏览
其實土瓜灣真係好多嘢食 基本上落一落街想食乜都有得俾你食所以住土瓜灣真係好幸福今晚突然間想食牛扒見到呢度Menu有就入咗去試吓啦不過呢度主打應該係漢堡包😂七點幾已經full晒 裝修有啲似bar仲一路播住音樂感覺幾輕鬆咁我就叫咗個美國安格斯肉眼扒12安士配烤蕃茄,紅酒汁同埋鮮蟹肉南瓜湯 個湯係有少少既蟹絲 南瓜味比較重總括嚟講都係好飲嘅加埋個蒜蓉包脆卜卜👍🏻個牛扒望落去賣相唔錯 食落去一樣冇搵笨肉質唔會因為五成熟而太un而且有肉汁不過就食唔出有紅酒汁反而有黑醋味 味道一樣咁夾下次再嚟我會試吓佢啲漢堡包!!
其實土瓜灣真係好多嘢食
基本上落一落街想食乜都有得俾你食
所以住土瓜灣真係好幸福
個牛扒望落去賣相唔錯 食落去一樣冇搵笨
下次再嚟我會試吓佢啲漢堡包!!
2017-07-08
用餐时段
2017-06-14 388 浏览
下班後,相約了在土瓜灣晚飯。經過這間店,外形討好的格局,就進去了。炎炎夏日,一進店內,天花發出強大的冷氣頓然舒服。可是,當餐桌上放滿了食物時,冷氣就令它們很快便涼。整體而言,食物質素不過不失,但兩個人剛好四百元的消費來說,這個價錢可能會有更好的選擇。特別是土瓜灣這一帶那麼多老店小店。除此之外,最令我感到失望是我們點了一杯1664 draught 啤酒。啤酒的味道淡而無味,彷彿加了水一樣。也許這是我對這cafe最深刻的印象。

2017-05-22 207 浏览
來到週五最好當然是在環境舒適的餐廳,吃一頓relax的晚餐,更理想就是有得飲下酒吹下水~而今次介紹這間美式餐酒吧就適合不過了。這間座落於舊區土瓜灣的餐廳以他們的美式漢堡最出名,我睇之前亦都已經介紹過這裡的漢堡。至於今次我地就試了漢堡以外的menu,點了海鮮拼盤、薯條、雞翼等小食和豬手,當然唔少得生啤同手工啤酒啦~先講海鮮拼盤,有波士頓龍蝦、炸魚、炸蠔、炸蝦餅和青口。味道ok不過不失,單以味道個份量來講性價比不算太高,但賣相同餐廳環境搭夠,而且炸海鮮送酒也都不錯的。另外點了黑松露薯條、雙重芝士薯條和芝士脆皮雞翼,這裡的小食味道幾好,尤其這裡的是連薯仔皮的手切薯條,炸得很脆,口感味道都很好👍🏻至於豬手的味道一般而份量十分少,確實有點失望⋯而呢度有多款生啤和手工啤酒供應,適合鍾意啤酒的朋友們~overall來講,來了兩次試過大部分menu覺得這裡的漢堡和小食是比較出色的,可以點個漢堡加杯啤酒再叫些小食和朋友一起share~
海鮮拼盤
而今次介紹這間美式餐酒吧就適合不過了。
至於豬手的味道一般而份量十分少,確實有點失望⋯
而呢度有多款生啤和手工啤酒供應,適合鍾意啤酒的朋友們~
  • 雙重芝士薯條
2017-04-29 253 浏览
這間餐廳位處於馬頭角道不近任何地鐵站也不是什麼市中心地方真係要熟人帶去或者住附近先會知佢0既存在果晚叫左個burger超級大個跟餐薯條就吾太多仲有少少沙律菜伴碟塊漢堡好有牛味芝士是半溶的成個包包食完真係好滿足由於其中一位朋友是吃素的所以叫左碟菇類的意粉超香磨菇味!好食過個漢堡另外仲叫左個炸洋蔥圈不過就一般般其實最主要黎試佢個手工啤好中意個presentation好有feel一定會再去試佢個拉絲芝士條本來想叫,點知賣曬!
這間餐廳位處於馬頭角道

其實最主要黎試佢個手工啤
好中意個presentation
好有feel

一定會再去試佢個拉絲芝士條
本來想叫,點知賣曬!
2017-04-09 398 浏览
朋友推介話佢住個區有間食龍蝦漢堡唔算好貴,咁我同老公梗係要出動試一試佢。我地大約星期六八點去到,地點好易搵,但有少少難搵地方泊車。 個餐牌好似好推介食burger。諗左一陣,我就決定食大總統原隻龍蝦漢堡同和牛大菇漢堡。大約五至十分鐘,和牛漢堡就到啦。但同想像有出入,侍應問我要幾成熟,我話要五成熟,但漢堡少少紅都冇,牛味亦唔算重。之後龍蝦堡都到啦,看似好大份,老公十分興奮,急不及待要試,漢堡內夾著龍蝦肉芝士菠蘿番茄,咬落去比較甜,個人比較喜歡,而且個包熱辣椒,少少脆口口感十分好。 另外仲要食埋個龍蝦鉗同薯條,以208蚊黎講,性價比高。胃食總結:見到隔離枱食魚堡都看似唔錯,下次會試。龍蝦堡都係一個不錯既選擇

2017-04-09
  • 大總統原隻龍蝦堡
2017-03-30 234 浏览
We went to eat here. We stayed around here. This was a good American food restaurant. There is no place that we can drink alchole and food  together. After we ate dinner, so we couldn't eat a lot. But a waiter gave a searvice. (He gave us some fish ball)The taste was sooooo good. We also ordred some salmon dish, wine, wiskey, and Sweden beer.We enjoyed this place and service.Thanks a lot.
The taste was sooooo good.
Thanks a lot.
2017-03-28
  • Salmon
2017-03-27 244 浏览
好少去土瓜灣食野,難得去梗係試下好野。久聞依間唔錯,都有朋友推薦過幾次。大胃王朋友嗌左個牛肉漢堡,再同我同另一個朋友嗌左炸魚薯條同青口加個菇湯。炸魚薯條有三件魚,唔太大件,配他他醬,個醬酸酸地又夠結。魚本身冇乜特別,炸得夠脆,不過有啲厚皮,冇乜魚味。個薯條幾好,最特別係個茄汁有香草,唔止得酸味,多左層次。青口都有一定數量,但細隻,唔算靚料,白忌廉汁出色好多,最得係個包,脆,有蒜味夠香,點汁一流。最好味個湯冇影到,粒粒菇,個湯少少稠密,配個包都係一流。同場加映朋友食既漢堡,佢食到成手都係汁,勁juicy,下次都係試漢堡好啲。

最好味個湯冇影到,粒粒菇,個湯少少稠密,配個包都係一流。
2017-03-25 227 浏览
Belgium 啤酒一流!冇唸過咁正,啤酒味濃!bar tender同waitress ,waiter好記性,去過一次已經記得你中意飲黑啤定白啤,牛柳粒同蜜糖豬脾送酒好正。
Belgium 啤酒一流!冇唸過咁正,啤酒味濃!bar tender同waitresswaiter好記性,去過一次已經記得你中意飲黑啤定白啤,牛柳粒同蜜糖豬脾送酒好正。
2017-03-22 163 浏览
中午與同事們午膳。一直聽聞食物質素幾好,價錢又實惠。我吃的seafood risotto真的不錯,海鮮足料又新鮮。可惜D侍應不知是否以為黑面很有型,無論個男的或是短髮女子,也燶口面兼悔氣,令多好吃也極不爽。
中午與同事們午膳。一直聽聞食物質素幾好,價錢又實惠。
2017-02-25 2045 浏览
情人節當晚老公同我選擇左食漢堡包, 當然唔係M記廿蚊個餐個啲啦...雖然冇燭光晚飯飯, 但係而家出去食個好既漢堡包都好貴架...原來NO.9 有三間分店, 我地今次楝左土瓜灣哩間, 原來係半年前我地曾經經過過, 個時仲話要搵次黎試下添...今次終於食到啦!入面既裝修用左好多不同 Marvel 人物既海報再加上自已自創既語句, 成為店內特式既佈置!食漢包當然要配下啤酒啦...叫左一杯 ASAHI 生啤+一杯手工啤酒, 出面坊間好多都有人工啤酒叫, 已經成為一種趨勢, 今次叫哩款帶有少許花香味, 頗適合女仔, 較易入口..叫生啤可以以半價叫某幾款既小食, 大部份都係一啲下酒小吃, 我地楝左炸雞軟骨, 即炸起, 夠晒熱 (氣), 上面灑左小許七味粉, 好野味黑醋鵝肝魔鬼牛堡 ($122), 所有漢堡都配有薯條+沙律, 普通薯條, 沙律比較失色左少許, 太過單調, 雖則係配菜, 但可以做得更好麵包較軟, 牛肉要左七成熟, 唔會煎到過晒火, 食落仲帶有小許肉汁溜落黎, 塊鵝肝若果表面可以再煎得脆身少少會好味好多, 鵝肝都係要煎到外脆內軟咁先係最好味..芝士焗蝦頭意粉 ($92), 睇佢賣相好一般

, 上面灑左小許七味粉, 好野味
芝士焗蝦頭意粉 ($92), 睇佢賣相好一般, 但係食落係另一回事, 不差架! 蝦唔算就好大隻那種, 但係爽口, 蝦隻已切開兩邊, 意粉亦煮到剛口, 仲帶有咬口
2017-02-14
庆祝纪念
情人节
  • 鵝肝漢堡
難得悠閒的星期日, 本身諗住去遠少少食餐好的~但係一早起身天陰陰, 又有d 頭痛, 天氣又凍, 於是都係決定同男朋友0係屋企附近食算啦 想食好D, 唔想成日都食米線 / 茶記.. OPENRICE 一下, 見到呢間評語幾好, 距離我家腳程大約10分鐘, 好! 一於試下佢啦!(個餐牌好似幾吸引咁BOR~~)我地最後叫左一個蟹肉意大利飯 + 魔鬼牛burger + mocha 一杯 首先好快就來左一杯mocha, 唔多pro可能呢度唔著重咖啡啦 (佢應該主力賣啤酒多d) , 建議可以唔洗叫咖啡類飲品之後等左成20分鐘, 先有0野食 (當時其實連埋我地, 只係兩台客, 上菜速度有待改善)好彩一來就來哂兩個main, 一人一碟, 唔洗同男友爭食, 哈哈哈呢個意大利飯好好味!!!!!!!!!強力推介!!!!!!!!!burger 都好味塊肉都足料同埋好juicy 不過d 薯條係凍的...........好彩我地同waiter 講, 佢二話不說都肯換返d 熱的比我地 呢個位加返分啦! 今次d 薯條係新鮮滾熱辣好味!!!整體來講, 呢間餐廳都屬中上之選, 尤其是土瓜灣冇乜呢類西餐選擇
難得悠閒的星期日, 本身諗住去遠少少食餐好的~

(個餐牌好似幾吸引咁BOR~~)

首先好快就來左一杯mocha, 唔多pro

burger 都好味
塊肉都足料同埋好juicy

不過d 薯條係凍的...........

呢個位加返分啦! 今次d 薯條係新鮮滾熱辣
好味!!!
2017-01-15
等候时间
20 分钟 (堂食)