2019-03-16 175 浏览
學校假期, 約埋同學仔一齊去食放題~ 呢間响尖沙咀ge放題簡直為媽媽而設, 有埋放電位比小朋友玩~先叫晒全部刺身整個靚靚拼盤~有三文魚, 劍魚腩, 油甘魚, 北寄貝, 赤貝, 凡立貝, 象拔蚌, 赤蝦, 甜蝦, 魷魚, 八爪魚 (大家都唔食希靈魚所以冇叫)劍魚腩超香甜, 一入口就滿口魚油香味~ 甜蝦好新鮮, 同埋都幾大隻~ 北寄貝就爽口, 其他就正正常常啦~由於有小朋友, 所以都有叫d熟食, 日式放題天婦羅梗係唔小得啦~ 除咗蝦, 沙槌魚, 皇帝蟹棒外, 仲有南瓜同蕃薯, 米豬自己食咗一隻蝦超開心~芝麻雞翼都好正啊~ 小小辣, 又脆卜卜~ 米豬又立咗嚟食~ 花之戀就冇平時食0個D咁巨舊, 一啖一個~ 唔駛咁論盡軍艦~~~有蟹肉蟹膏軍艦, 蔥吞拿魚軍艦, 海膽軍艦(估佢唔到地咁鮮甜)同埋芥苿八爪魚軍艦蔥吞拿魚不嬲係我至愛, 呢間都整得好好味~ 切到好細好滑~又叫咗個豬軟骨烏冬同埋牛肉烏, 係比三位小朋友食ge~ 都ok呀~ 配菜比我想像中多~ 牛肉烏冬食到尾都仲有好多牛肉~和牛串燒, 仲好juicy, 唔會烤到乾真真~有點搞笑就係呢個蔥牛肉卷, 變咗鐵板炒牛肉咁....除咗點餐紙, 仲有
先叫晒全部刺身整個靚靚拼盤~
芝麻雞翼都好正啊~ 小小辣, 又脆卜卜~ 米豬又立咗嚟食~
花之戀就冇平時食0個D咁巨舊, 一啖一個~ 唔駛咁論盡

軍艦~~~
蔥吞拿魚不嬲係我至愛, 呢間都整得好好味~ 切到好細好滑~

和牛串燒, 仲好juicy, 唔會烤到乾真真~

有點搞笑就係呢個蔥牛肉卷, 變咗鐵板炒牛肉咁....

除咗點餐紙, 仲有自助放題區, 有好多日式前菜同小食, 仲有甜品tim

當然唔小得我最喜愛雪糕啦~ 有movipick 同埋haagen dazs a 都係任食ga~~~~

而三位主子最喜愛, 就係呢個遊戲室~~ 可以瘋狂sir滑梯打千秋同畫黑板~~~
题外话/补充资料: 如果遊戲區門口可以加返個閘就更好喇~ 因為有時小朋友百厭, 可能會特登跑出去, 有道閘就可以欄一欄佢地喇~
2019-03-15