2023-01-11
//哈豆 (觀塘)觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室抓住聖誕新年最後一日假嘅尾巴😝😝又出發去左食嘢🤤放假之前都係食西餐 今次食返d台灣嘢😚▪炸物拼盤出街食飯 梗係想試多唔同嘅嘢🤤呢度嘅拼盤嘅份量就好適合一兩個人share 🥳🥳唔會話嗌咗個拼盤食完就飽咗 或者食淨晒🥺▪️ 炭燒雞腿扒咖喱飯 / 麻辣拌麵放假期間食咗咁多熱氣炸嘢 叫返個燒雞腿扒好似冇咁Heavy😂 雞扒食落真係有炭燒既惹味同埋肉質都叫ok滑 🔥仲有甜甜地既燒汁 配埋咖喱飯飯或者拌麵一齊食夠曬飽🥳▪️ 開心果草莓牛角包窩夫其中一樣期間限定甜品🎅🏻但私心覺得應該長期要有得叫🤤牛角包窩夫新鮮上枱暖笠笠仲好鬆脆🥐上面啲開心果醬又唔會搶咗個包本身嘅牛油味👍🏻 配搭埋其他裝飾同生果 又食得又睇得😃👍🏻▪️ 薑餅人豆漿紅茶先唔講味道 一見到佢個樣就唔捨得飲🥺太可愛了 覺得佢頂冷帽同頸巾好得意😂😍飲落個味道好似一齊飲緊豆漿同珍珠奶茶咁😃唔會太甜▪️ 黑糖芋芋鮮奶用料好夠 啖啖都有芋泥😝 配埋黑糖鮮奶 又甜又滑🤤🤤餐廳裝潢充滿台灣特色 仲有每個熱門景點既畫 畫咗喺牆上邊 感覺好悠閒😚去咗台灣咁推薦大家嚟過一個台灣風嘅下午😝😝
觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室
▪炸物拼盤