2022-06-22 56 浏览
疫情好轉,最近都多了外出用膳。今日去海港城行街,發現cheesecake factory隔離原來有間cafe,仲要免加一服務費,食物品種都算多,但沙律,意粉,三文治,漢堡,都應有盡有,仲有special drink,有部份酒精的,不過下午茶時間就叫返咖啡好了。凍鮮奶咖啡老公點的,無試飲熱mocha有拉花,好大杯,香濃青醬雞肉忌廉長通粉雞肉份量好多,以為得幾舊,但原來唔止,成碟有十幾舊,突然覺得抵食左,個青醬好香,忌廉恰到好處,唔會太漏,食完都好飽,份量都唔細。厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉香濃卡邦尼芝士汁,配上煙韌既意粉,仲有厚切煙肉及香草,老公大讚好好味,食到清晒碟。西多士配鮮漿果雪糕配自家製焦糖醬最後意猶未盡加個甜品,個西多士配合雪糕,所以不是茶記好脫那一種,而是鬆軟香甜,夾了果醬,雪糕是分開一個細碟,咁就唔會好快溶晒,一凍一熱,食完好滿足。呢度坐位間夠闊落,自助形式,都唔見佢趕人走,同朋友黎傾多陣都唔驚呀。

凍鮮奶咖啡
老公點的,無試飲

熱mocha
有拉花,好大杯,香濃

青醬雞肉忌廉長通粉

厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉