1K
2023-10-28 19 浏览
返工咁辛苦,得閒都要食返啲好野慰勞下自己先得😆😆今次嚟到尖沙咀人氣日本餐廳「天沢」的兄弟店 — 「天希」食lunch~~餐廳由二十年經驗的廚師團隊主理,主打高品質的廚師發辦!整體性價比高,值得回訪❤️❤️🍣13貫壽司 $680/位✨-🔅水果蕃茄配淡雪鹽酸甜的蕃茄配上日本淡雪鹽,味道清新開胃😋😋🔅蟹肉茶碗蒸蒸蛋入口嫩滑、重蛋香,裡面仲有好多蟹肉🦀!好足料👍🏻👍🏻🔅手握壽司🔸伊佐木 🔸深海池魚 🔸甜蝦 🔸池魚🔸赤身醬油漬 🔸中拖羅 🔸帆立貝 🔸小肌 🔸梭子魚 🔸赤海膽 🔸黑鯥 🔸鯖魚卷🔸蔥拖羅手卷 🔸玉子布甸全部壽司都好新鮮!我就最鍾意北海道甜蝦🦐,蝦肉爽彈鮮甜、咬落啖啖肉!!鯖魚卷都唔錯,用紫菜包住鯖魚、蘿蔔蓉同白昆布等食材,口感層次好豐富🤩🤩最後有玉子布甸作結🥚~入口滑溜,帶點蜂蜜的香甜🍯,都幾特別!!-🔅麵豉湯湯底濃郁,飲完成個人暖笠笠、好暖胃♨♨🔅甜品 (開心果雪糕/柚子雪葩)甜品揀咗要開心果雪糕🍨,質地幼滑、開心果味超濃郁!好好食🤤🤤
返工咁辛苦,得閒都要食返啲好野慰勞下自己先得😆😆

🍣13貫壽司 $680/位✨
🔅水果蕃茄配淡雪鹽
酸甜的蕃茄配上日本淡雪鹽,味道清新開胃😋😋

🔅蟹肉茶碗蒸
蒸蛋入口嫩滑、重蛋香,裡面仲有好多蟹肉🦀!好足料👍🏻👍🏻

🔅手握壽司
🔸鯖魚卷
🔸蔥拖羅手卷
🔸玉子布甸

🔅麵豉湯
湯底濃郁,飲完成個人暖笠笠、好暖胃♨♨

🔅甜品 (開心果雪糕/柚子雪葩)