2020-05-14
晏晝入到屯門見到間食石版燒嘅黃店就同朋友入咗去試吓入到去周圍都有打氣字句同文宣 座位唔多但乾淨企理 好快就坐滿客一睇餐牌 野食都多選擇 除咗主打炻板燒肉都仲有好多丼飯/咖哩/饅魚/烏冬/特盛鍋/小食....見到午飯套餐幾抵食 板燒牛比晚市平一半 所以我地叫咗個板燒吉列牛set同滑蛋鰻魚飯 再加碟雞軟骨板燒吉列牛:上餐時外觀好吸引 跟飯 麵豉湯 仲有小食唐掦炸雞staff放低炻板之後會幫你用牛脂肪燒熱塊板冇咁易痴底 之後就可以自己燒吉列牛肉質鮮紅偏薄 炸粉適中唔會過厚 可能係lunch set 分量唔算好多 但牛肉味香濃 脂肪平均 幾juicy同新鮮 鐘意食生啲熟啲都可以自己控制火候炸雞同雞軟骨即叫即炸 一啲都唔鞋幾香口滑蛋鰻魚飯:大大碗既鰻魚飯同樣跟麵豉湯 鰻魚分量唔多但肉質幾厚同香甜 上面灑滿紫菜芝麻配埋個燒汁好送飯 滑蛋真係好滑總結:價錢大眾化合理 店員服務態度有禮 有機會都要黎支持下呢啲黃色小店
板燒吉列牛:
上餐時外觀好吸引 跟飯 麵豉湯 仲有小食唐掦炸雞