2018-04-22
都有一段長時間無食過日式火鍋放題啦,今晚我呢個新界人就黎到大埔覓食。呢度有幾個套餐可以選擇,價錢由$158-238不等,我地簡左個$238極上安格斯牛小排放題,職員話每人加多$20就可以任食澳洲M6和牛,既然未試過決定食餐好的。我地呢個SET刺身係任叫,都叫講得上應有盡有。湯底選擇都幾多,最後簡左牛乳牛骨湯。除左牛肉外,配料都有好多野食,有蝦滑、墨魚滑、花膠、手切牛肉、美國豚肉、雞件、羊肉、牛柳粒、牛白肉、刺身等等.....🥩任食澳洲M6和牛但係任食呢盤肉,已經覺得值回票價,每一塊牛肉味都好濃,因為脂肪較少,記得唔好烚太耐,鐘意食牛既唔好錯過。行出去仲有一串串既炸物材料,可以自己DIY天婦羅,想食乜就炸乜。當中炸物我比較鐘意食青椒、芋頭蝦餅。仲未夠飽?出面仲有好多蔬菜,好多唔同既火鍋配料選擇,仲有多款飲品,可以黎個大滿足。食到最後仲有獨立杯裝雪糕食,性價比真係幾高,而且岩哂一家大細、朋友聚腳點。
我地呢個SET刺身係任叫,都叫講得上應有盡有。
🥩任食澳洲M6和牛
當中炸物我比較鐘意食青椒、芋頭蝦餅。