2020-02-26
朋友喺尖沙咀呢頭商業大廈工作,話我知樓下呢間開業一段時間的川菜雞煲烤魚店成日好多客人排長龍,都有好多本地OL排隊,終於搵到一日約佢嚟呢這裡食晚餐了,裝修以魚仔作主題,店面都幾大,仲有唔同魚仔嘅擺設畫牆grafitti,好young,適合一大班朋友仔去打卡,這裡是用QRcode點菜的,簡單又快捷!川式口水雞每次吃川菜我都必點的,這家的果然也沒有讓我失望,68蚊已經有一大碟,好足料,平時外面食的口水雞骨多過肉,但呢到的雞件件都啖啖肉,雞上面還有超多芝麻,花生和芫茜做配菜,份量十足。味道方面,雞都醃得幾入味,我們選了小辣,配飯好好味~~汁都撈埋!!雞煲我們點了半隻雞,職員細心幫我們注意火候,大概3-5分鐘就食得啦!雞煲同樣我們選了小辣,材料好豐富,湯底有香噴噴的花椒,八角,洋蔥,雞肉先下鍋炸過,外脆內軟,超入味!我們先把雞肉都食完先叫店員加湯變火鍋~~(另外加點娃娃菜,秀珍菇和海帶結)麻辣湯底配海帶結辣的好過癮!不過辣都係其次,麻先才是重點,食完之後成個嘴唇都好似痺左一樣,哈哈,好爽~這個天氣吃一流啊,大推介!熱韓國生薑蜜不會過甜,邊吃麻辣邊喝暖胃的薑蜜好滿足啊。十分推薦的晚餐,下次一定要試
熱韓國生薑蜜不會過甜,邊吃麻辣邊喝暖胃的薑蜜好滿足啊。
十分推薦的晚餐,下次一定要試試他們的烤魚!