閨蜜生日話要食日本野,做左少少research結果揀左呢間試試,主要係見佢啲食評都幾好,同埋地點方便喺尖沙咀同灣仔返工嘅各位。環境: 座位基本上都係卡位設計,有一個吧枱area,同埋幾枱喺户外範圍,如果天氣冇咁熱坐户外位應該都幾正。而我地被安排嘅卡位已經有兩個爐,四個人可以輕鬆慢慢燒,唔使爭位哈哈。刺身: 黎到至知原來會送一個活魚刺身,佢係原條魚上,而條魚上枱時仲好生猛喺度彈下彈下(膽少者勿試😝),真係即劏即食,應該都算係我食過最新鮮嘅魚生。結果個味道都冇我地失望,肉質爽爽的,而亦幾鮮甜,完全唔腥,新鮮食材真係最簡單嘅整法都已經好好食。另外佢仲送左一架好大嘅刺身船,上面有一啲menu上面本身已經有嘅野,好似三文魚、八爪魚、螺、玉子燒呢啲都有,跟住仲有板好甜嘅海膽。之後落單我地就補左啲甜蝦同帶子等,都幾ok。燒物、海鮮: 肉類都醃得好入味,但又冇蓋過肉本身啲味,我地主要叫左牛小排、紅酒洋蔥豚肉同埋伯爵茶漬羊肉(呢個幾特別可以試下)。海鮮就叫左燒蠔(好正)、虎蝦 、青口、魷魚、帆立貝呢啲,整體都有質素,冇因為放題就將貨就價。小食、野菜: 叫左沙律、牛油粟米、金菇、秋葵、南瓜、冬茹呢啲輕食,

小食、野菜: 叫左沙律、牛油粟米、金菇、秋葵、南瓜、冬茹呢啲輕食,食完咁多肉可以中和一下,冇咁油膩。

甜品: 食到最後呢度會送雪糕,仲要係movenpick,我地揀左雲妮拿同朱古力味,兩款都好好食!

服務: 因為落單係用平板電腦,所以基本上都唔使叫人黎幫手,不過佢地都有主動幫我地加茶同收碟,而落單因為用電腦所以都冇出現黎唔足嘅情況,值得一讚。

庆祝纪念
生日