2018-09-17 35 浏览
自從冇左大媽喺旺角唱歌🎤我先敢黎返行下街,今日趁未打得成風就諗住早早地食埋個飯先返屋企。上來銀行中心行個圈見到新開既Le Viet就入黎試下啦!😌由於黎既時候5點零,人少少咁,難得佢地唔落場,店員就帶我地坐窗邊位、坐得舒服😌😚好難得5點仲可以食lunch set! 即刻抵食左好多🤣而且都好多選擇👍🏼男友話既然仲有lunch set 食咁抵,就可以叫多個main dish試下🤤🤣🤪先來左湯,同泰式一樣有啲清雞湯,有舊瓜或者紅蘿蔔🥕食下,清清地濕下咀,餐飲就連罐連樽既海南雞飯餐份量適中,雖然啲雞🐥有少少肥,但都好滑好香。我特別欣賞個油飯🍚,飯既質地黏黏地但又硬身,有少少甜椰油香但本身又唔油,食落口好香!男友個 Le Viet招牌飯都唔錯,大大份啱男士食💪🏼有豬扒、串燒雞翼、札肉同煎蛋🍳香茅豬扒肉質好嫩同埋調味得唔錯、串燒雞翼有啲甜甜地燒得香口👍🏼我地仲叫多左個椒鹽軟殻蟹🦀,賣相係幾樣野之中最吸引🤤😋個蟹用椒鹽先炸起再加左啲蔥、洋蔥、炸蒜同紅椒仔炒埋一齊爆到好香,唔錯😋鍾意濃味既一定要試下!而且個蟹又唔會炸到好油,如果叫埋咖哩嗰啲點汁食應該唔錯🤤👍🏼雖然今晚揀既野食好似唔係好越南🤣🤪但係佢啲

餐飲
無骨海南雞飯餐

Le  Viet  招牌飯餐

椒鹽軟殻蟹

雖然今晚揀既野食好似唔係好越南🤣🤪但係佢啲食物質素都唔錯,價錢又咁大眾化,性價比都幾高😚
2018-09-15
無骨海南雞飯餐