次次經過都見到排哂隊 見到入面都唔算好少檯所以真係好好奇呢間拉麵店 前幾日早左搵食未到晚餐時間見到條人龍仲未算好長 就決定一試 排左二十分鐘左右就入到去見到做緊期間限定嘅雪糕拉麵雖然望落真係幾得意但因為唔想食咁甜而個人又更愛沾麵就食左唔係都有嘅沾麵🥢海老沾麵($85*)👉🏻個人真係好鍾意食蝦湯底嘅麵 見到湯面鋪滿左櫻花蝦已經好期待👉🏻雖然係用番自家豚骨湯 但海老味依然濃郁 👉🏻本身有跟半隻溫泉蛋、竹筍和兩件厚切叉燒👉🏻特別欣賞叉燒嘅味道 約1/3肥 2/3中間肥瘦 燒過之後油脂平均分布哂 味香但唔過膩 瘦個邊都夠冧🥢魚介豚骨沾麵($79*)👉🏻魚介豚骨湯濃度適中 唔會過鹹 帶點魚鮮味 直接飲都幾好飲👉🏻沾麵可以選冷食/熱食 麵質都可以選擇 自己選了正常 覺得軟硬度最岩岩好 麵質依然彈牙煙韌 鍾意食呢種有少少粗度嘅拉麵👉🏻呢度嘅份量和質素 對應番兩碗沾麵嘅價錢 個人覺得係抵嘅🥢唐揚雞($32*)👉🏻食拉麵經常會點份唐揚雞 今次都唔例外 👉🏻呢度份量一啲都唔細 每件炸雞都比想像中大件 🥢燒餃子($28*)👉🏻餃子要讚外皮都夠薄 但夾起唔會穿 👉🏻內裡嘅豚肉餡多 餃子顯得飽滿🥃綠茶可樂($2

次次經過都見到排哂隊 見到入面都唔算好少檯
所以真係好好奇呢間拉麵店
前幾日早左搵食未到晚餐時間見到條人龍仲未算好長 就決定一試
排左二十分鐘左右就入到去

見到做緊期間限定嘅雪糕拉麵
雖然望落真係幾得意
但因為唔想食咁甜而個人又更愛沾麵
就食左唔係都有嘅沾麵

🥢海老沾麵($85*)
👉🏻雖然係用番自家豚骨湯 但海老味依然濃郁
👉🏻本身有跟半隻溫泉蛋、竹筍和兩件厚切叉燒

🥢魚介豚骨沾麵($79*)
👉🏻呢度嘅份量和質素 對應番兩碗沾麵嘅價錢 個人覺得係抵嘅

🥢唐揚雞($32*)
👉🏻食拉麵經常會點份唐揚雞 今次都唔例外
👉🏻呢度份量一啲都唔細 每件炸雞都比想像中大件

🥢燒餃子($28*)
👉🏻餃子要讚外皮都夠薄 但夾起唔會穿
👉🏻內裡嘅豚肉餡多 餃子顯得飽滿

🥃綠茶可樂($20*)
🥃札幌啤酒($20*)
👉🏻呢到嘅飲品都好日本 除左有日本啤酒 波子汽水 仲有見過但未飲過嘅綠茶可樂
👉🏻意外地覺得幾好飲 食完拉麵配番樽綠茶可樂 成件事就好日本了😌