2021-03-25 116 浏览
今日又同大囡去拍拖食lunch,比佢独享一下妈咪同美食。呢间 Homeland 之前经过已经想试,因为佢嘅外墙好靓,打咭一流,今日终于可以嚟试吓!入到去先发现原来呢度有2层,我哋就坐喺上层。Lunch set 都几多选择,囡囡系芝士怪,所以拣咗 肉酱芝士四重奏千层面,我就拣咗 西班牙伊比利亚猪肩肉,再加购 柚子蜜鸡翼3只。午餐包咗田园沙律🥗同饮品。田园沙律系用黑醋汁配杂菜粟米同车厘茄,酸酸地都几开胃,难得囡囡都有食,平日佢唔系太食沙律。西班牙伊比利亚猪肩肉 - 卖相好靓,我有谂过猪肩位置脂肪少啲会唔会韧?!结果系外层烧到脆脆地,好惹味,咬落去好淋,而且几juicy,好好味😋,囡囡分咗我半件去😆!薯蓉几滑,唔错!肉酱芝士四重奏千层面 - 好多芝士,拉哂丝咁😆,肉酱千层面几惹味,蕃茄同芝士味都好香浓。加购嘅鸡翼有3种口味(明太子、柚子蜜、白松露忌廉)可以拣,本身想拣白松露忌廉,但小朋友钟意柚子蜜,唯有下次再试啦!幸好柚子蜜鸡翼都唔错,炸得好脆,腌得几入味,捞埋柚子蜜,甜甜地几好味。呢度嘅嘢食真系唔错,下次要再嚟试埋burger!
今日又同大囡去拍拖食lunch,比佢独享一下妈咪同美食。

西班牙伊比利亚猪肩肉

肉酱芝士千层面

柚子蜜鸡翼

呢度嘅嘢食真系唔错,下次要再嚟试埋burger!
2021-03-19
西班牙伊比利亚猪肩肉