2021-06-19 69 浏览
韓式燒肉成日都淨諗起鐵板燒,其實我最愛炭燒!今次黎左旺角的『柞木炭家』,炭燒感覺真係唔同!我地叫左一份醬油五花肉,胡麻沙律,和牛牛舌二食(鹽燒/蔥油) ,壽喜燒和牛西冷,濟州大八爪魚,韓牛泡菜炒飯,見到個MENU樣樣都想試,唔覺意叫多左,哈哈!首先要讚D前菜真係好好食,蒜心洋蔥係最正,D 洋蔥超甜!跟住個醬油五花肉,真係醃得好好味,燒起黎肥瘦均勻充滿油香同醬油味!跟住個和牛牛舌二食(鹽燒/蔥油)都好正,鹽燒平時都食得多,蔥油第一次,都出奇地夾,蔥香特出!我最鍾意個壽喜燒,有侍應姐姐幫我地煮,服務一流!和牛入口即溶,90歲無牙丫婆都食到丫,哈哈!壽喜燒汁甜甜的,好好味…..再黎要讚的真係濟州大八爪魚,大只過我塊面丫哈哈,侍應姐姐幫我地燒,燒得好靚同熟的程度啱啱好,食到只八爪魚超juicy,配埋佢個大醬好味!最後覺得肉好似有D 少驚唔夠飽仲有個韓牛泡菜炒飯,泡菜炒飯永遠係我的首選,因為無得輸配咩炒都會好食,今次配韓牛仲好,韓牛出名牛味重,令個炒飯唔會好dry 得泡菜味!真心推,樣樣都好食…..食飽仲有甜品…最後真好緊要,佢抽風好勁,食完唔會一陣燒肉味,熊寶寶都唔使用,哈哈!