2023-04-08
《台酒鍋》雖位於旺角彌敦道,但因在地庫,而且招牌唔算突出,容易走漏眼!主打台式火鍋,選擇多,店員服務態度又好,不妨一試🙌🏻分左4個Level既放題套餐,我地選擇左$358既Level 3(如果7點前離座或9點後入座,可享優惠價$328架)。呢個套餐可以任食美國Prime Grade牛小排、西班牙伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肩肉同海鮮,仲有好多種類既肉。一共有9款湯底可以選擇,有啲係好有台式風味,例如臭臭鍋、薑母鴨鍋、沙茶豬筒骨等。我就揀左酸菜白肉鍋,味道夠酸帶點微辣。火鍋料方面特別推薦幾款:✨美國Prime Grade牛板腱肉質柔軟細嫩,牛味濃,油花豐富👽🤤✨手工蟹子鮮蝦滑 係必食之選🙌🏻爽口彈牙,蝦味濃,加上爽脆蟹子👍🏻✨深海大虎蝦隻隻都有成隻筷子咁長身,好肥美好鮮甜✨紐西蘭羊肩肉羊肉好厚身,而且羊羶味好啱我🤪除左火鍋配料,小食都唔錯架。最喜歡鬼馬老油條,油炸鬼入面釀入蝦滑,外脆內滑。飲品款式都幾多,仲有係平時火鍋比較少見既仙草同珍珠系列飲品。每位加$48仲可以任飲台灣特色啤酒。甜品方面可以任食MovenPick雪糕、Drumstick甜筒同Mega雪條😍
《台酒鍋》
主打台式火鍋,選擇多,店員服務態度又好,不妨一試🙌🏻
火鍋料方面特別推薦幾款:
✨美國Prime Grade牛板腱
肉質柔軟細嫩,牛味濃,油花豐富👽🤤
✨手工蟹子鮮蝦滑
係必食之選🙌🏻爽口彈牙,蝦味濃,加上爽脆蟹子👍🏻
✨深海大虎蝦
隻隻都有成隻筷子咁長身,好肥美好鮮甜
✨紐西蘭羊肩肉
羊肉好厚身,而且羊羶味好啱我🤪
每位加$48仲可以任飲台灣特色啤酒。