2023-08-01 33 浏览
一直好想嚟試呢啲一人海鮮鍋,最正係佢仲要係粥底,吸收晒所有大地精華,價錢份量非常相宜,佢有好幾款唔同官階嘅套餐,個名仲好有趣。佢有個Menu教你每樣食品要蒸幾耐,好彩有呢個教學,唔使諗,佢個爐仲可以校定時,夠鐘會響提你要食嘢啦!自助調味料九品芝麻套餐 - $218呢個係最平嘅選擇,但都包左大部份想食嘅海鮮,首先會有刺身同兩粒章魚燒,刺身都算新鮮,章魚燒應該都係即食,但味道尚可。海鮮方面有:白蜆、蝦、 鮑魚、鮮魚片、大蜆,全部都好新鮮,會用冰震住。肉類可以三選二,揀咗雞腿肉、美國肥牛,雞髀肉好滑,仲有少少調味,有驚喜。三寶丸係有餡豬肉丸、漿爆牛丸同花枝丸,幾高質。時蔬拼盤乜都有啲,尤其娃娃菜,蒸完超級清甜。粥底係南瓜粥,蒸完嘢食就可以叫店員幫你落粥底,大概滾3分鐘就食得,粥唔需要加任何調味,都好夠味,由夠棉滑。仲有甜品雪米糍送。八府巡按套餐 - $388呢個係中間價錢嘅套餐,都會跟刺身,但就會跟埋芝麻雞翼,雞軟骨餃子,炸物都脆卜卜,幾惹味。海鮮方面,呢個餐多咗龍蝦半隻、元貝、時令海鮮、同蟶子皇/蟹,海鮮會高級啲,但我覺得都好值,尤其龍蝦同元貝,兩樣都係我至愛,蒸完仲有超級清甜嘅汁,好正。

自助調味料

九品芝麻套餐 - $218

八府巡按套餐 - $388
呢個係中間價錢嘅套餐,都會跟刺身,但就會跟埋芝麻雞翼,雞軟骨餃子,炸物都脆卜卜,幾惹味。海鮮方面,呢個餐多咗龍蝦半隻、元貝、時令海鮮、同蟶子皇/蟹,海鮮會高級啲,但我覺得都好值,尤其龍蝦同元貝,兩樣都係我至愛,蒸完仲有超級清甜嘅汁,好正。另外呢個餐可以揀安格期牛肉 ,呢隻牛肉會比較重牛味,咬落都會比較滑。三寶丸、時蔬拼盤同粥底就兩個餐都一樣。

生力原味啤酒/ if椰青水 - $22/$18
呢度係冇水提供,不過嘢飲都唔會開天殺價,由$10起。揀咗最解渴嘅啤酒同椰青水,好爽!