2023-05-21
食咗咁多間omakase,覺得 ※鮨逸※ 嘅性價比好高,$1580p.p 食盡各種名貴食材,擺碟又ig able,絕對值得再訪♡💠沖繩水雲松葉蟹蓉酸酸地作為頭盤好開胃💠宂子魚苗即係海鰻魚嘅bb,食嘅時候同薑蓉混和,口感超新奇有趣,好似食緊爽口嘅河粉😮💠間八(薄切)中間加有海膽豆腐,口感豐富之餘,海膽味濃郁💠喜之次用鹽去醃過,味道一啲都唔腥,口感紮實💠富山灣 螢光魷魚是完整的2大條,新鮮味濃而且好有口感😋💠龍蝦刺身 配 馬糞海膽魚子醬龍蝦刺身鮮甜,口感有彈性,海膽&魚子醬增添了味道層次,好濃郁香口💠活北寄貝鮮甜爽口,甜味停留係口腔好耐😋~~~~~💠花魚魚油豐腴香口,配新鮮柚子皮唔會覺得膩💠活赤貝新鮮爽口,用檸檬汁帶起貝嘅甜味💠黑鯥火炙過後,魚油迫曬出嚟,留咗係口腔好耐💠白梅貝配辣汁去煮過 好香好惹味💠蟹膏豆腐蟹膏味非常豐富,配松葉蟹蓉和黑魚子,整體味道好濃郁香口💠牡丹蝦花雕酒浸過一晚,真係入曬味而且好黏口,記住一定要品嚐埋個蝦頭🤩真係超多膏超甜美💠華蓮真蠔幾年日本冠軍🤩,質地creamy飽滿,配上酸汁柚子酣喱啫可以平衡翻濃郁嘅蠔味💠象拔蚌味道鮮甜 口感爽脆係喺魚缸捉出嚟擋,勁新鮮💠白蝦薑
酸酸地作為頭盤好開胃
中間加有海膽豆腐,口感豐富之餘,海膽味濃郁
用鹽去醃過,味道一啲都唔腥,口感紮實
是完整的2大條,新鮮味濃而且好有口感😋
鮮甜爽口,甜味停留係口腔好耐😋
~~~~~
魚油豐腴香口,配新鮮柚子皮唔會覺得膩
新鮮爽口,用檸檬汁帶起貝嘅甜味
火炙過後,魚油迫曬出嚟,留咗係口腔好耐
配辣汁去煮過 好香好惹味
蟹膏味非常豐富,配松葉蟹蓉和黑魚子,整體味道好濃郁香口
花雕酒浸過一晚,真係入曬味而且好黏口,
記住一定要品嚐埋個蝦頭🤩真係超多膏超甜美
味道鮮甜 口感爽脆
係喺魚缸捉出嚟擋,勁新鮮
薑蓉、黑魚子、岩鹽,白蝦好甜好黏口
北海道嘅魚王
經火炙後魚油非常豐富,上菜嘅時候聞到勁香🤩
配上蘿蔔苗和金箔,效果非常矜貴,打卡一流
吞拿魚醬油漬咸咸地配鮮甜嘅海膽原來係咁夾😍
配上高湯啫喱、三文魚子、黑魚子
煮得林身得黎保留彈性,配面豉醬味道濃厚
新鮮炸起,魚身好堅挺,口落超級香脆🤩,已用岩鹽調好味
最甜最貴嘅海膽,果然名不虛傳🤩,喺雪櫃拎出嚟冰冰凍凍好creamy好似食緊雪糕咁,味道鮮甜又香濃
蟹肉絲每一條都好細明~味道鮮甜有口感
經火炙後,拖羅油香豐腴,甘香可口,入口即溶🤩
💠玉子布丁
🥣舞茸菇湯