2021-12-03
之前有個朋友大力推介呢一間餐廳 趁今日有時間就去試下🤗叫左2個Lunch Set 同埋加左2個Appetizers佢哋嘅麵包有芝士忌廉包同埋牛角包 送到黎仲係暖既 好軟熟 好好味 仲有橄欖紫菜牛油 幾特別 食完唔夠可以再添大蝦胡麻醬沙律 - 胡麻醬沙律不嬲都係無得輸 佢有幾隻大蝦 仲有好多蟹柳絲同埋蟹籽 好清新既頭盤香蒜薯仔湯 - 呢個湯好特別 好少有湯會有香蒜 個蒜味唔會太重 岩岩好 佢無落好多鹽 但都好夠味 海膽汁魷魚意大利飯 ($158) - 好好好好味 全個Lunch最好味既一道菜 首先米既口感煮得岩岩好 意大利飯其實唔易煮 好易會過硬或者過林 海膽汁好香甜 同個飯好夾 入面嘅海鮮有魷魚大蝦等等 每一啖飯都食到海鮮 完全唔吝嗇美國頂級封門柳 ($298) - 呢個主菜性價比就低咗少少 得六舊 封門柳牛味係好重好香 旁邊嘅配菜煮得好好味 尤其是係西蘭花🥦北海道帶子刺身薄片 ($78) - 呢個係必食 帶子刺身好新鮮 配埋d香橙醬同埋叼草油 好Refreshing 香煎法國鵝肝 ($88) - 我唔食鵝肝既 聽朋友話食鵝肝最緊要係外面煎得夠脆 裏面就要Creamy 佢話呢度都做到呢
之前有個朋友大力推介呢一間餐廳 趁今日有時間就去試下🤗
香煎法國鵝肝 ($88) - 我唔食鵝肝既 聽朋友話食鵝肝最緊要係外面煎得夠脆 裏面就要Creamy 佢話呢度都做到呢個效果 除左有黑醋之外 仲有個Passion Fruit醬 可以解膩 見佢30秒內食晒 應該都好好味🤣
最後餐飲叫左2杯洋甘菊茶 好大壺 佢地仲好好咁送左2個甜品 話無叫甜品既食客佢地都會送個小甜品 今日係芝麻Mousse Cake 唔太甜 好好味 仲有一件火龍果同柿 今餐食得好滿足😋