餐厅: 渝痴漁醉
资讯:

最近同朋友讲起,好耐冇食过烤鱼边炉,于是系网上揾到呢间评语唔错既烤鱼,仲话系午市$88一位仲要免加一,我地都半信半疑点解会咁平😂唔理咁多就一探究竟‼️ 一坐低店员就同我地介绍,原来$88/位系可以选择烤鱼放题(老坛酸菜/秘制麻辣味)或者鸡煲放题(麻辣鸡煲/香辣啤酒鸡/胡椒猪肚鸡等),加$48就可以升级为晚市套餐,姐系可以任食埋滑牛、龙脷鱼同埋串串(虾同埋鱿鱼),一场黎到一于食好D,试试升埋级食多几款😝◦ 皇牌烤鱼(老坛酸菜味) 升级套餐我地因为怕辣所以拣左老坛酸菜汤底;怕辣既朋友都唔洗惊,佢地可以选择辣度,最低可以叫到BB辣🤣酸菜既味道都唔错,唔会整得好酸😙厨师先将鱼烤焗,再淋上汤底同埋配料,所以鱼食落既口感系比较实净,煮耐左都唔怕煮烂左D鱼肉🤩成条鱼真系啖啖肉无乜骨,两个人share一条黎食真系饱左一半有多😆升级套餐会包埋任食滑牛、龙脷鱼同埋串串(虾串串、鱿鱼串串),当中我最钟意就系鱿鱼串串!每一片都系好爽脆,而且都系预先煮熟左,所以我地净系加热就食得,方便好多🤩忍唔住食完一条又一条!◦ 打边炉打边炉配料种类都唔少,各种丸、菜、莲藕、薯仔、芋头、豆卜、猪皮等,当中最推荐豆卜同猪皮,因为

◦ 皇牌烤鱼(老坛酸菜味) 升级套餐

◦ 打边炉
打边炉配料种类都唔少,各种丸、菜、莲藕、薯仔、芋头、豆卜、猪皮等,当中最推荐豆卜同猪皮,因为索晒D汤汁十分惹味🤤

酱料包括豉油、蒜头、葱等,选择虽然比较少,但酸菜鱼汤底已经好入味,基本上唔洗点酱汁😛

饮品就系常见既饮品包括可乐、雪碧、啤酒、柠檬茶等

甜品
临埋单个阵餐厅送左两份百福豆腐花比我地,食完重口味既烤鱼之后有碗豆腐花都几解腻❤️

总括而言呢间川菜餐厅真系好抵食,限时90分钟真系唔够喉🤪冇计啦真系太受欢迎,到2点几都座无虚席,可想而知受欢迎程度系几犀利👍🏻喜爱烤鱼既朋友不妨试试😋

📍渝痴渔醉
@drunkenfishhk
铜锣湾记利佐治街1号金百利广场8楼R1号舖

如果你钟意我既分享,希望你可以Like❤️、Share和Follow @ourfoodstephk
2022-04-10