2018-09-21 56 浏览
同事又帶我去食另一間omakase不過呢間位置有啲難搵 我搵左十分鐘左右先到去到叫一set 1280既食食得出每樣野都好新鮮好好味首先係刺身-幼油甘魚真係好薄透 咬起來口感煙韌 仲有啲配菜-麥粒面豉味道咸咸地面豉味 幾特別 不過我好中意食佢個鱈魚片,點埋沙律醬真係好好味 每片都有好香既鱈魚味之後再黎岩手蠔好大隻 好鮮甜 仲有小小海水味新鮮意想不到既係有海膽刺身,仲要原隻上呀呀呀呀!暫時食幾間都冇原隻上咖勁開心 食落口好香甜呀!又夠凍真係好正刺身仲有中拖羅厚厚地既兩舊都已經滿足 味道好濃冰頭漬- 三文魚鮫位,口感幾爽 壽司有好多款,先上魴紼魚 大大舊魚加一小口既飯,食落水好重魚香味唔使點wasabi都好好味再黎係比売知壽司,用火燒左幾下令到成件壽司都好香,放入口口感變得更爽更香呢款壽司一定要食!拖羅油赤蝦壽司飯唔多 但係好大隻赤蝦同埋好重手既拖羅包住再加埋碎黃蘿蔔同埋蔥粒,一啖放哂入口真係勁滿足 啖啖蝦肉拖羅蓉而家睇返都好回味串燒就有煙肉串茄,煙汁係面 一口食左一舊 煙肉味好香 咸咸地加上番茄既甜 味道唔錯炸物有海老天婦羅、南瓜同茄子好中意食南瓜,好甜又夠林海老口感軟身,炸得好香再上就係
同事又帶我去食另一間omakase

幾特別

之後再黎岩手蠔
好大隻 好鮮甜 仲有小小海水味
新鮮

意想不到既係有海膽刺身,仲要原隻上呀呀呀呀!
暫時食幾間都冇原隻上咖
勁開心 食落口好香甜呀!又夠凍
真係好正

刺身仲有中拖羅
厚厚地既兩舊都已經滿足 味道好濃

冰頭漬- 三文魚鮫位,口感幾爽

唔使點wasabi都好好味

呢款壽司一定要食!拖羅油赤蝦壽司

飯唔多 但係好大隻赤蝦同埋好重手既拖羅包住
再加埋碎黃蘿蔔同埋蔥粒,一啖放哂入口
真係勁滿足 啖啖蝦肉拖羅蓉
而家睇返都好回味

炸物有海老天婦羅、南瓜同茄子

好中意食南瓜,好甜又夠林
海老口感軟身,炸得好香

再上就係安格斯牛扒
燒得岩岩好熟度 完全係入口即溶,有啲位置都幾多肥膏,我比較中意食瘦既部分
同事咁岩中意食肥既部分
岩岩好
牛肉好重,咬落去都好juicy
肉質又夠嫩

總括黎講咁多間omakase我覺得呢間性價比最高