2021-05-11
朋友喺網上見到一間位於銅鑼灣嘅廚師發板,見到上網都有幾多人推介,估唔到前一日打去book位都仲book到,不過可惜嘅係吧枱已經full左,只能安排我哋坐四人枱。餐廳裝修簡約,面積都不算少,我哋兩個人坐四人枱,坐得10分舒適。呢度嘅廚師發板一共有25貫,好豐富。 經過店員介紹,我哋點左一支200ml清酒,比較甜身而且容易入口,好適合女仔飲!三款前菜分別係鹿兒島糖蕃茄,蕃茄好清甜,唔使任何調味已經好好食。螢光魷魚味道濃郁,配上醬汁,層次好豐富。沖繩水雲配蟹肉,味道酸酸的,好開胃,蟹肉亦都10分鮮甜。跟住就食多款不同嘅刺身同埋壽司,全部都好新鮮,好有日本嘅感覺。店員都會好細心地介紹每一款菜式,但係由於菜式太吸引,我掛住食,記唔晒所有嘅魚類名稱😆😆😆😆春香岩蠔分量好似我手掌咁大,配上秘製醬汁,食落去好鮮甜,蠔味濃郁,一試難忘!食到最後,甜品都好豐富,有草莓天婦羅,第一次食生果天婦羅,感覺好特別,再食埋甜甜的玉子燒,入口即溶。最後食雪葩,清一清味蕾以及消滞,成餐飯非常之滿足!今次算係一次令我印象深刻嘅廚師發板體驗,好多款不同嘅食物,全部都好好食,性價比極高!
今次算係一次令我印象深刻嘅廚師發板體驗,
好多款不同嘅食物,全部都好好食,性價比極高!