2020-02-26 177 浏览
🔥火焰盛丼($155):前排見好多人post,講佢好大碗。 飯係好多,但魚生既數目都唔算好多。依款盛丼有既魚生係帆立貝、三文魚、蟹棒、生蛋黃同左口魚裙邊。唔知由幾時開始,我習慣食魚生唔加豉油,欣賞魚生既鮮味。帆立貝鮮甜爽口彈牙,可惜不夠肥美;三文魚不鮮甜、口感欠奉,可能係用火燒完失去咗三文魚既油脂味;蟹棒普通,冇特別;左口鮮裙邊食落過分爽口,少咗肉質柔軟感覺。油分豐富有嚼勁,但不鮮甜。整體來講,性價比唔高,勝在一個丼入面有幾款魚生可以食,而且多飯可以食到飽。然而,論魚生既新鮮度,個人覺得中中間間。溫馨提示,飯低有豉油,覺得唔夠咸可以將刺生夾起放係碟到,再撈勻飯底既豉油一齊食,避免落過多豉油☺️
🔥火焰盛丼($155):

2020-02-18