2018-12-07 463 浏览
朋友大讚,就係咁專誠去大埔舊墟直街試一下稻八,星期四閒日都全埸爆滿,揀咗$208 嘅特上美國榖飼牛,加多$20.- 仲可以任食刺身,所以話忽冷忽熱,原來係火鍋刺身放題。服務員推介食法,揀好湯底牛肉級別,set 爐擺牒節奏輕快,附上剌身排版,款式都有好多,件數隨你歡喜。繞場一周,攞汽水較醬料,火鍋配料都有好多種類,樣樣都排放整齊,新鮮蔬菜仲洗得好乾淨,仲有沙律,蒜味螺肉,日式八爪魚等前菜小食,火煱呢瓣已經好滿意。返到埋位,原來每人仲有即燒和牛壽司🍣,服務員係你面前把和牛燒熟,入口牛肉味香濃牛脂平均,好好味。睇埋牛肉更加知道點解咁旺場,七彩嘅方牒,一層一層放著唔同種類的牛肉,件件都薄切新鮮,多種款式,肉味各有千秋,開心就會係食咗先講,都冇理佢係乜嘢品種乜嘢名堂,總之就牛味香濃,極度滿足 ,正、正、正呀👍👍👍食牛期間,自選刺身火速奉上,一時火煱熱食肥牛,再而刺身點下Wasabi,非常刺激,非常享受。兩大重點任你追加,汽水任飲唔再講👍🏻稻八仲有一大賣點,就係自製天婦羅,呢個環節我都係第一次試,揀選除障自己鍾意嘅食材,按照指示圖, 沾上脆漿、麵包糠,再按自己喜好灑上各款調味粉,隨隨放入炸煱,一串

稻八仲有一大賣點,就係自製天婦羅,呢個環節我都係第一次試,揀選除障自己鍾意嘅食材,按照指示圖, 沾上脆漿、麵包糠,再按自己喜好灑上各款調味粉,隨隨放入炸煱,一串串金黃天婦羅就係咁様DIY , 自己整自己食特別開心好味呀。
咁多嘢食唔使一粒鐘已經飽到上心口,稻八俾你120分鐘任食,仲有咁多時間梗係唔會放過佢嘅雪糕甜品啦,嘴尖嫌自助雪糕櫃嘅雪米糍、甜筒雪糕唔夠特色,原來每人可以自選一客moven pick . Dryers 或者Hagen daz 特級雪糕,去到呢度我真心寫個服字,二百零蚊食到咁高質素,仲要任飲任食,朋友絕對好介紹,
稻八火鍋刺身放題,真係值得一試。