2023-03-22
平時經過哩間餐廳都係玻璃幕門望入去成日見到好多人食hightea set 😍裝修又好靚好吸引,今日終於輪到我啦🙏🏻Afternoon Tea Set $265 for 2 😋煙三文魚青瓜三文治煙三文魚切粒再配上少少醬汁同青瓜片,味道絕對夾而且好清新,三文治都有少少烘過,影左咁耐相都唔會淋晒,好味👍🏻😋意大利火腿,車打芝士,農夫多士意大利火腿配上一條車打芝士,再伴沙律菜同車厘茄,一樣都係好清新好味,唔會太多醬汁,剛剛好,火腿亦唔會太咸,唔錯👍🏻😋炸墨魚條配泰式辣醬好特別有泰式食物,仲要係炸墨魚條,條墨魚條好粗 唔係幼幼果款,超好味。好鮮味同埋好爽口,配埋個泰式辣醬,記得夾埋旁邊既泰式蝦米仔一齊食,果刻既感覺就好似去左泰國一樣,真係唔係誇張,真係好有泰式味道👍🏻😋蒜蓉牛油雞翼雞翼脆醬唔會太厚,酥脆香口。雞翼都好大隻,我仲可以扮熟女,用刀叉享用👍🏻😋煎蠔伴黑松露隻蠔係超好味,好新鮮,香濃既黑松露香味,廚師調味係有一手👍🏻😋Tiramisu一小瓶Tiramisu,眼見裡面有好多層唔同材料,溝埋一齊食都好香濃咖啡香味👍🏻😋芒果拿破崙我對哩個芒果拿破崙真係念念不忘,好多芒果肉粒,份量唔算細件,絕對
Afternoon Tea Set $265 for 2
😋煙三文魚青瓜三文治
😋意大利火腿,車打芝士,農夫多士
😋炸墨魚條配泰式辣醬
😋蒜蓉牛油雞翼
😋煎蠔伴黑松露
😋Tiramisu
😋芒果拿破崙
我對哩個芒果拿破崙真係念念不忘,好多芒果肉粒,份量唔算細件,絕對係出面賣成$70一件果d質素,我地又係影相咁耐,d皮都唔會因為芒果而整淋左,仲好酥脆,芒果又唔會出晒水,味道剛剛好,唔會太甜或太酸,哩個真係想獨立叫多一件食😂
😋法式多士
哩個賣相都似港式西多士,但佢係法式多士,有士多啤梨同忌廉。但唔係咁簡單,多士裡面係有咖央甜甜的,所以配埋一齊食就岩岩好,而且外層脆醬唔會太厚,唔錯👍🏻
😋Pineapple Hat +$28
見到個drink list有好多靚靚飲品,所以都叫黎試試先,又唔係得個樣喎,雖然只係菠蘿汁加雪碧,但都好好味。仲要有一大舊新鮮菠蘿食,好甜架唔錯👍🏻
😋台式水果茶 +$30
今餐又有美式,法式,泰式,竟然仲有台式飲品。見到哩個賣相好得意,我都好鍾意飲水果茶。但哩個水果茶係好多果粒,同埋係真台式,因為裡面有話梅架,所以個味道真係好飲👍🏻
哩個Tea Set真係好抵食,各種食物飲品除左賣相靚之外,食材仲好新鮮好味。以為weekday先咁抵,原來星期六日都係同價,大家真係要黎試下啦。佢係3:00-5:00pm ,2小時都足夠你慢慢打卡同享受美食😋好值得去試下呀👍🏻
⭐️⭐️⭐️⭐️(5星為滿)
Dirty Skillet (筲箕灣)
筲箕灣筲箕灣道393號形薈地下G12號舖
飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #筲箕灣美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #香港特色餐廳推介 #吃貨 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #dirtyskillet #hightea