2019-03-09 273 浏览
好多時候一個人諗唔到食咩,都會渴望求求其其搞掂一餐就算。係大學除左成日食canteen food,大學站既美心都會係學生既選擇之一,不過價錢就當然相對大學既canteen/餐廳貴一截啦😗不過食得多學校canteen,耐唔耐都會想轉下口味,所以就去左美心食個quick dinner,求求其其又一餐,最緊要係醫飽個肚。因為慣左晚餐唔食咁多澱粉質,所以就揀左個相對無咁heavy既忌廉豬肉扁意粉($47連熱飲)🤓成日都以為係快餐,諗住都係一早預備好,淋d芡汁上去碟麵到就搞掂,因為以往食快餐店都會有d野食凍冰冰、唔熟等既不愉快經歷,所以都無太大期望。點知今次又無呢個情況,碟扁意粉都係出煙熱辣辣既😆豬肉有d似豬頸肉質地,少少爽口但係就無咩豬肉味。芡汁略少,唔夠撈哂成碟意粉,所以食果陣都有d乾爭爭既感覺😢同埋最大個問題就係份量好少,食完真係好似攝牙隙咁🙈不過都真係唔可以期望大多既,始終係集團式快餐店,務求三個條件——快、靚、正,係快就快既,不過靚唔靚正唔正就見人見志喇😂
好多時候一個人諗唔到食咩,都會渴望求求其其搞掂一餐就算。
忌廉豬肉扁意粉
忌廉豬肉扁意粉

同埋最大個問題就係份量好少,食完真係好似攝牙隙咁🙈
2019-02-26