2017-01-13
終於得閒同朋友入去永年士多吃車仔面, 永年士多的餸夠多, 我點左大碗麵, 朋友點左4餸麵, 腐乳生菜, 九菜豬紅大碗麵豬腸: 幾爽口, 好入味, 算大舊; 豬皮: 不會太硬, 都OK大, 爽口; 豬紅: 口感嫩滑, 唔易夾碎; 魚蛋: 爽口, 彈牙, 夠辣味, 超中意食; 紅腸: 幾大塊, 味道OK; 蘿蔔: 唔會好淋, 唔易夾碎, 無渣, OK既。雞翼/雞翼尖: 最中意食滷水雞翼, 夠滷水味, 好好食呀。魷魚: 爽口, 不算太韌, 味道OK既。菜心: 煮得剛剛好, 唔會太老, 都OK油麵小辣, 油麵麵質幾彈牙, 湯底小辣好野味, 好中意食佢既辣, 所以飲曬成碗湯, 食完之後, 飲柚子檸水, OK, 唔會太甜4餸麵牛柏葉: 幾爽口, 不錯牛筋: 好入味, 夠林, 口感一流潮州魚蛋: 爽口, 彈牙, 好正呀流心蛋: 真係流心, 我中意食蛋黃味比較重, 味道OK, 值得一試腐乳生菜: 好新鮮, 好入味, 正呀九菜豬紅: 口感一流, 豬紅嫩滑, 有水準,一定要食員工服務態度OK, 地方幾乾淨永年士多值得一試 同埋幾抵食, 物超所值
大碗麵
雞翼/雞翼尖: 最中意食滷水雞翼, 夠滷水味, 好好食呀。
魷魚: 爽口, 不算太韌, 味道OK既。
菜心: 煮得剛剛好, 唔會太老, 都OK
4餸麵
牛柏葉: 幾爽口, 不錯
牛筋: 好入味, 夠林, 口感一流
潮州魚蛋: 爽口, 彈牙, 好正呀
腐乳生菜: 好新鮮, 好入味, 正呀
九菜豬紅: 口感一流, 豬紅嫩滑, 有水準,一定要食
員工服務態度OK, 地方幾乾淨
永年士多值得一試 同埋幾抵食, 物超所值