2018-09-08 116 浏览
最近好鍾意食泰國嘅菠蘿仔,而見到呢間餐廳個名&裝修都係菠蘿,就好自然行咗入黎。坐低即睇睇個餐牌,望見個價錢都係一般餐廳價格,睇睇下有個女仔行埋黎介紹佢地嘅特飲(其實我未點餐而介紹飲品,咁我諗佢地嘅野飲一定好特別)基於開完個漫長會議先收工超肚餓,所以極速落哂所有Order落完個Order一陣,正當同我同事講緊好肚餓就即刻上咗個湯 & 特飲,效率超快。而且兩杯特飲賣相都幾靚(好耐無見過遮仔☂️呀)黃色:菠蘿特飲 - 超勁菠蘿味,好似食緊泰國嘅菠蘿仔咁呢!果然無介紹錯白色:沖繩海鹽白牛(但隻牛係藍色😆)- 飲落就無咩特別,都係7up / 雪碧味道,不過隻牛(雪糕)甜甜地咸咸地確實幾特別。唔使五分鐘,主菜上台喇😋份雜扒比想像中還多咗隻蛋👍🏿西冷亦比想像中大塊跟咗個意粉,但唔記得影相不過成餐飯,我個人口味就覺得唯獨個意粉太Dry,如果可以配D白汁/茄汁炒兩野會正好多

基於開完個漫長會議先收工超肚餓,所以極速落哂所有Order

而且兩杯特飲賣相都幾靚(好耐無見過遮仔☂️呀)

唔使五分鐘,主菜上台喇😋
份雜扒比想像中還多咗隻蛋👍🏿
西冷亦比想像中大塊

跟咗個意粉,但唔記得影相

2018-09-04