1K
2020-07-25 43 浏览
利奧坊個邊既發展好似越泥越好, 附近餐廳都陸續開張, 前身係慶麵既小鋪頭搖身一變, 成為坐落於「曉岸」, 光猛舒適既慶記。小籠包 (4隻) ($38)知道依度既小籠包係每日新鮮包製, 必食! 四個大字:皮薄餡靚! 小心翼翼咁夾起, 燈光下見到薄皮內既湯汁, 好吸引! 一啖放入口爆出熱辣辣既湯, 感覺超正!四川口水雞卷 (4件) ($18)雞卷札實有咬口, 麻辣汁好香惹味, 仲帶有花雕酒香, 調味出色。特色山葵醬雞絲冷麵 $40有雞絲, 紫菜同埋青瓜絲,  麵條爽有口感, wasabi醬甜味重D帶少少攻鼻, 不過不失, 冇太大驚喜。紅燒豬軟骨撈麵 $46紅燒豬軟骨份量足而且已經炆到好淋好入味, 醬汁甜甜咸咸, 麵條彈牙, 淋少少落麵底撈黎食好好食~~重點推介一定係小籠包, 麵我就認為熱食好食D, 見到其他人話麻辣擔擔味好食, 下次番黎試下先!

小籠包 (4隻) ($38)

四川口水雞卷 (4件) ($18)

特色山葵醬雞絲冷麵 $40

紅燒豬軟骨撈麵 $46