2019-05-14
母親節前夕老公話同我撐枱腳,我最鍾意食海鮮,問咗好多朋友有咩好介紹,有朋友介紹我嚟呢間樂天食蟹,上網見到佢個餐牌個樣唔錯決定一試,第一次上嚟食飯,未夠七點已經好多人,而且見到起碼有10台都係喺度食緊蟹,我就知道朋友冇介紹錯望一望餐牌見到價錢都好合理,而且我好鍾意佢小菜都有分大中小,我同老公兩個人可以叫小點,但係又可以試多幾款先來左呢碟金銀蛋莧菜,金銀蛋我最鍾意,鹹蛋好香皮蛋夠滑、而且湯底好濃郁,我連埋湯同埋菜一齊食,非常好食又健康。主角嚟啦,我哋叫咗花雕雞油蒸肉蟹,一送上枱就已經聞到陣陣花雕香氣,我哋叫咗中size嘅肉蟹,真係啖啖肉而且好鮮甜,花雕好香,碟底有雞油蒸蛋白,連埋蟹一齊食,簡直人間美食,食到唔停口因為真係好好食,好多肉,三百幾蚊食到一隻咁有質素嘅蟹,我真心覺得非常超值。之後仲有一碟沙拉骨,小的都有成6舊,仲要大大舊,呢碟其實即係炸豬扒,但係炸到外面脆脆地,入面夠軟身而且啖啖肉,唔會好硬,沙拉醬甜甜地特別開胃我老公叫左個雞肉麻辣撈米線,因為我已經好飽,但係見到個樣好靚仔,所以我都試咗兩啖,雞肉好嫩滑,麻辣湯底我好覺得真係辣,但係我老公就話辣得好過隱,好精彩。今餐我地2個都超滿
我老公叫左個雞肉麻辣撈米線,因為我已經好飽,但係見到個樣好靚仔,所以我都試咗兩啖,雞肉好嫩滑,麻辣湯底我好覺得真係辣,但係我老公就話辣得好過隱,好精彩。今餐我地2個都超滿意,其實最後飽過頭都食唔曬,我地𠯆呢個份量3個人食都一定夠,埋單都係$7xx,如果3個人食真係好抵。下次家庭飯局一定要再來,帶阿媽黎食蟹,正都不得了。