2020-12-09
💛鵝肉拼大墨魚招牌滷水鵝肉😍好好好入味牙,份量又多,滷水鵝肉又嫩滑,果然係招牌菜!大滷水墨魚唔韌,入晒味,要追住食果種!💛二十年老菜甫燉鮮豬肚我係一個湯怪,如果預到餐廳飲味精湯真係會喊出嚟,呢個湯不得了 夠晒味,主要係個黑色老菜甫出晒味,加埋新鮮豬肚,正!💛乾貝春菜煲春菜煲d 春菜好簡單就係上湯加春菜加瑶柱加肉碎,就係越簡單先食到春菜嘅原味,湯好清但又好濃好香,清淡必點!💛普寧豆醬煮海魚 黃花魚好滑牙😍,一啲都晤腥,呢間餐廳竟然會有個魚缸,所以條魚好新鮮👍🏻,潮州特色並寧豆醬原來同蒸魚禁夾架,真係第一次食👍🏻👍🏻💛老藥桔黑蚊蚊見到枱枱都叫,我地都叫反杯先,嘩😍好香桔味,酸酸地甜甜地,飲完有喉嚨好舒服嘅感覺!好潤!💛潮州白粥潮州粥打冷食得多,但我未食過禁好味嘅白粥,個粥煲得好靚,晤洗加任何嘢都好好食嘅粥,一定要食!陳儀興尚潮樓 (太子)太子太子道西179號地下及一樓
💛二十年老菜甫燉鮮豬肚
💛乾貝春菜煲
💛普寧豆醬煮海魚
💛老藥桔
💛潮州白粥
陳儀興尚潮樓 (太子)
太子太子道西179號地下及一樓