元朗同朗屏都系美食天堂呀,但唔系下下入去大西北都有时间慢慢揾好西,呢间系间唔中都会食嘅平民饭堂😚离朗屏站大约行10分钟,都谂得过。🔸家乡煎豆腐 ($32)👑煎豆腐系必试嘅Item,应该好多餐厅可以煎到呢种外脆内软嘅豆腐。但上碟一阵,豆腐仍然保持到少少脆皮,主要系少少七味粉加热葱花酱油淋系面,味道系刚刚好🤤一共有六旧。以前佢地会用超滑嘅蒸豆腐,而家转番用硬豆腐,味道都keep到👍🏼不过系唔比外卖煎豆腐,话惊淋😂👌🏻🔸四川麻香鸡配葱油饭 ($56)虽然系平民饭堂,分量适中,但鸡非常滑,卖相不俗。饭同鸡会分开上,程度属小麻香,岩哂我地只食到小辣嘅人😬佢酱汁系偏浓味,但唔会盖过鸡味,喜欢鸡嘅你都可以一试。🔸麻辣手撕鸡粉皮 ($42)见网上有几个人赞呢个粉皮,专登试下…但觉得都几难食🤢手撕鸡调味系正常,算是野味,下面就系粉皮,咁就捞捞佢。捞完个粉皮完全挂唔到d酱汁,于是就好似皮还皮鸡还鸡嘅感觉,个粉皮就变得好无味。🔸今次无食炸鱿鱼稣,佢地炸物都ok,唔辜寒嘅份量都抵食。

🔸家乡煎豆腐 ($32)👑

🔸四川麻香鸡配葱油饭 ($56)

🔸麻辣手撕鸡粉皮 ($42)

🔸今次无食炸鱿鱼稣,佢地炸物都ok,唔辜寒嘅份量都抵食。