2024-01-31 105 浏览
今次无意间同男朋友去完街,发现咗间系观塘附近嘅火锅店。今次呢家餐厅有更多火锅料拣,有几款汤底是坊间上亦好少见😋一于试试!🍲四川麻辣汤,辣得好过瘾啊!锅底拣咗个麻辣锅,一来中意佢辣,二来四川红当当麻辣啱哂我打卡📸汤底超鲜甜,麻椒味重,啱哂呢个凉凉地嘅天气!呢度有齐几款牛,真系好难选择呀🥹款款卖相都咁靓架🈴️男朋友最后发办🫶🏻 手切霜降牛颈脊🥰牛味极浓而且雪花纹路激靓,肉质嫩滑无比。呢个一定要嗌🤭竹笙墨鱼滑🐙内层爽口,里面弹牙,口感丰富!手打五宝拼盘🤩一盘有哂我想食既野呀🥰入面5款架,猪肉丸、牛肉丸、虾丸、墨鱼丸、鲮鱼丸,全部系手打🤤 食得出师傅的手艺和用心。每颗都大大粒,爽口弹牙!鲜味十足!另外,要赞扬一下当晚嘅店员们服务好好,礼貌周到之外,仲不停帮我地换碟加水等。 环境方面,餐厅亦比一般火锅店较为清静,座位舒服几适🈴️三五好友饭聚🫶🏻
今次无意间同男朋友去完街,发现咗间系观塘附近嘅火锅店。
🍲四川麻辣汤,辣得好过瘾啊!
汤底超鲜甜,麻椒味重,啱哂呢个凉凉地嘅天气!
呢度有齐几款牛,真系好难选择呀🥹款款卖相都咁靓架🈴️
呢个一定要嗌🤭竹笙墨鱼滑🐙内层爽口,里面弹牙,口感丰富!
手打五宝拼盘🤩一盘有哂我想食既野呀🥰