2023-02-22
之前食過銅鑼灣嘅川滿居覺得好好味,原來佢地喺旺角開咗姊妹店-麻辣香鍋🌶️除咗主打嘅乾鍋外,餐廳亦提供多款川菜🥢好似酸菜魚、水煮魚、香辣海鮮鍋、麻婆豆腐、川香鮑魚雞煲、辣子雞、鑊氣小炒等等,好多選擇,樣樣都想食🙊絕對係食川菜嘅好地方😍招牌香鍋主打嘅香鍋當然要試吓啦😝用上 24種香料調出香鍋醬,加上新一代辣椒乾、辣醬等用咗多達 40種醬料嚟炒製乾鍋😛麻辣鮮香味道濃郁🤩唔油亦唔會嗆喉👍🏻口味可以選擇香辣、麻辣或醬香🌶️辣度可以揀唔辣、微辣、小辣、中辣或者大辣🌶️之後任選五個餸起炒,配料有超多選擇😍我揀咗豬頸肉、雞件、土豆片、魷魚鬚、木耳同萵筍,同埋香辣小辣🌶️配料吸盡麻辣醬料,非常入味同惹味,辣得過癮😆口水雞口水雞雞肉嫩滑🐓 味道層次豐富,香麻醇濃,並帶有花椒青香🫑辣中帶香、香中帶麻,醬汁令人開胃😛酸辣土豆絲我最愛嘅土豆絲🥔除咗酸辣外,亦可揀熗炒或清炒😍土豆絲質感爽口,酸酸辣辣夠惹味😛干煸四季豆炒得好有火喉嘅四季豆💚加上醬汁一齊炒,夠晒滋味😛四季豆口感爽脆,上面有肉碎,味道更豐富🥳紅糖糍粑最後甜品食埋紅糖糍粑夠晒滿足🥰有好多件啊🤩外層鬆脆,內裏煙煙韌韌,一定要點埋紅糖一齊食,非常滋味😚Q
招牌香鍋
口水雞