2023-11-30 3632 浏览
黎都铜锣湾 大家一定会见到有好多唔同种类嘅放题餐厅 但系有一间我一直都深深好想推荐俾大家 就系 瀛丰放题料理专门店 呢度餐厅位置唔算太多 但胜在位置够宽敞,而且灯光好足够 环境亦都好干净 呢度主打港日泰美食 而且依家系大闸蟹季节 餐厅亦都热烈推介大闸蟹放题 今次就同朋友 叫咗大闸蟹放题 试试佢! 大闸蟹🦀🦀🦀 $499/2小时起呢度嘅大闸蟹都系即叫即蒸 每一只都爆晒膏 非常邪恶 蟹膏同白膏嘅份量都好多 非常之鲜甜黐口 钟意食蟹嘅朋友一定会食到停唔到口除咗大闸蟹之外,呢度嘅刺身生蚝亦都系非常之出色 餐厅会先上一盘生蚝 再加海胆带子 然后再上一盘刺身船生蚝🦪生蚝虽然细只啲啲但系非常新鲜而且有淡淡嘅海水咸味 加酱汁同柠檬汁一齐食 非常开胃海胆带子鲜甜带子夹住新鲜海胆 一啖摆入口 系最高既享受刺身船🚤非常华丽嘅摆盘 上面有唔同嘅刺身 有珍宝赤虾 油甘鱼 酱油渍吞拿鱼 三文鱼 马刀贝 八爪鱼 白玉贝 北海道角螺 希灵鱼 等唔同刺身 个人推荐珍宝赤虾 油甘鱼同埋马刀贝 赤虾鲜甜肉质弹牙 油甘鱼鱼油味浓郁 马刀贝肉质爽口 大家食完就可以根据自己嘅喜爱不停encore!

大闸蟹🦀🦀🦀 $499/2小时起

生蚝🦪