2021-10-28 2519 浏览
大闸蟹🦀套餐每位系$608加一,比往年贵DD💸但都可以接受ge~👉🏻 蟹粉鱼翅🍲一上菜就闻到浓郁嘅蟹味🦀,翅同蟹肉嘅份量都算多😍👉🏻 清水大闸蟹🦀蟹都大约有4-5两重,蟹膏超多蟹肉鲜甜🤤蒸之前侍应都会先拎蟹过来俾客人过目系咪新鲜,但蒸完后侍应不动任何声色就随手就放系枱上🤦🏻‍♀️,服务态度有待改善😔之前系铜锣湾分店蒸完后侍应会帮手拆蟹🦀,仲会分享有关大闸蟹嘅知道,令我哋食得方便之余又识多D野📕📕📕👉🏻 蟹粉笼仔粢饭🦀最值得推荐的菜式,也系我的最爱😍蟹粉粢饭🦀嘅份量唔算多,但粢饭好易饱肚,再加上蟹肉和蟹黄🦀嘅配搭一流,蟹嘅鲜甜渗入系饭🍚之中,好香👍不过男士👦🏻来讲可能就未必够饱,建议可叫多一个粢饭🤣🤣🤣👉🏻 清炒豆苗🥬豆苗🥬好嫩、好爽口😜👉🏻 蟹粉小笼汤包蟹粉小笼包就感觉足料,比一般小笼包大d😊👉 姜茶汤圆🥣味道正常,整体来讲呢个大闸蟹套餐🦀都好满意,最后仲有姜茶,因蟹性寒,饮姜茶🍵可以祛寒😉

👉🏻 蟹粉鱼翅🍲
一上菜就闻到浓郁嘅蟹味🦀,翅同蟹肉嘅份量都算多😍

👉🏻 清水大闸蟹🦀

👉🏻 蟹粉笼仔粢饭🦀

👉🏻 清炒豆苗🥬
豆苗🥬好嫩、好爽口😜

👉🏻 蟹粉小笼汤包
蟹粉小笼包就感觉足料,比一般小笼包大d😊

👉 姜茶汤圆🥣